Nyheder1. januar 2022

TRAVL 1. januar: Så mange pizzaer og burgere bestiller vi

Har du bestilt mad til at pleje tømmermændene? Så er du bestemt ikke alene, og det kan mærkes hos Wolt og Just Eat
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/madkoe_2.jpg
 Foto: Presse-fotos.dk

Mens langt de fleste danskere laver så lidt som muligt på årets helt store kollektive tømmermandsdag, er det for andre årets travleste dag.

Det er det blandt andet hos takeaway-platformen Wolt, hvor deres bude må træde noget ekstra i pedalerne for at få alle ordrerne i hus.

- Der bliver bestilt burgere og pizzaer i tusindvis, ja, faktisk i hundredtusindvis. Det er sjovt nok også de mest populære bestillinger i weekenderne i løbet af året, lyder det Mikkel Tofte, kommunikationschef ved Wolt, til SE og HØR.

DET BESTILLER VI 1. JANUAR

Med alt fra salater til indisk og det mere klassiske grill-snask er der efterhånden et hav af takeaway-muligheder.

Men trods de mange muligheder ser både Wolt og Just Eat, at det er den klassiske "tømmermandsmad", der bliver bestilt mest.

Hos Just Eat ser de nytårsdag en stigning i burger-ordrer, mens pizzaer ligger på niveau med øvrige weekenddage - hvor de forvejen er meget populære.

Også hos Wolt er det burger og pizza, der er storfavoritterne.

- Men den 1. januar er proportionerne helt anderledes. Denne gang forventer vi således at lave dobbelt så mange ordrer som nogensinde før, fortsætter han.

Også hos konkurrenten Just Eat er forventningen, at der skal fragtes utrolig mange pizzaer, burgere og andet junk fra spisestederne ud til de hovedpineramte kunder.

- Just Eat leverede cirka 140.000 måltider den 1. januar 2020, og det er cirka 2,5 gange vores normale weekenddage. Vi forventer naturligvis et øget salg igen i år, oplyser Just Eats marketing manager Stine Jensen.

Bestiller hele dagen

Selvom det nogenlunde er de samme madvalg, danskerne træffer 1. januar sammenlignet med normale lørdage og søndage, så er 1. januar nu stadig noget anderledes.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/373473-wolt_courier_bicycle_3-118d10-original-1608038104.jpg
 Foto: Wolt

Wolt har forberedt sig på, at 1. januar muligvis bliver endnu mere travl end sidste år. (Foto: Wolt)

For det er ikke kun til aftensmad, at danskerne craver mad, der bliver leveret med bud.

Normalt er der især tryk på bestillinger mellem klokken 16.30 og 20, men nytårsdag er det hele dagen, at der bestilles junk.

- Det tyder på, at gængse "order moments" flyder sammen denne sofa-dag, så det er ikke kun tidspunkterne for frokost og aftensmad, hvor folk bestiller, lyder det fra Just Eat.

VENTER OG VENTER

Det billede med mere spredte bestillinger ser man også hos Wolt. Derfor regner de da også med, at deres bude, der selv vælger vagter til og fra, er klar på årets helt store takeaway-dag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/400480-6jet_courier-2a9a7f-original-1630320194.jpg
 Foto: Just Eat

Er du et Just Eat-bud, så skal maden ud. (Foto: Just Eat)

- Vi satser på, at kurerpartnerne er friske, for der er altså rigeligt med ordrer at levere, udtaler Mikkel Tofte.

Hos Just Eat er det cirka 80 procent af deres chauffører, som forventes på gaden 1. januar. Der sættes også ekstra køretøjer på vejene for at så mange kunder som muligt kan betjenes på tværs af landet.

Det er dog ikke kun tjenesternes madbude, der har ekstra travlt 1. januar.

Det har kundeservice også.

- Hvis du sidder og venter med tømmermænd den 1. januar, og rykker for din mad hos supporten, så skal du vide, at de gør alt, hvad de kan for at hjælpe, lyder det Wolts kommunikationschef, som fortsætter:

- Det er bare den travleste dag på året.

Sponsoreret indhold