Nyheder8. maj 2024 (opd. 8. maj 2024)

Trafikpropper truer Kristi himmelfartsferien: Kom afsted i god tid

Vejdirektoratet råder bilister til at undgå spidsbelastning og være opmærksomme på hastighedsnedsættelser, især ved Østjyske Motorvej
Ikke lige det feriesyn man har lyst til på vej mod sommerhuset.
Ikke lige det feriesyn man har lyst til på vej mod sommerhuset.
 Foto: Presse-fotos.dk

Mange bilister vil med stor sandsynlighed søge mod sommerhusområderne i Kristi himmelfartsferien. Derfor kan der opstå kø på vejene og dermed forlænget rejsetid.

Det skriver Vejdirektoratet på sin hjemmeside.

Særligt på udrejsedagene onsdag og torsdag vil ferietrafikken være størst, skriver direktoratet. Her er det særligt mellem klokken 14 og 19 onsdag og mellem klokken 11 og 14 torsdag.

- I morgen vil trafikken blande sig med myldretiden, og derfor vil man allerede fra klokken 14 se flere biler end normalt på vejene, siger vagthavende i Vejdirektoratets trafikcenter Jakob Riis-Petersen.

Trafikken vil hovedsageligt bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde, ligesom der kan opstå tæt trafik på Hillerødmotorvejen og den Sønderjyske Motorvej omkring Kolding.

- Forventningen er, at de fleste tager en sommerhustur i de her dage, hvor vi kun har en forlænget weekend, siger Jakob Riis-Petersen.

Vejdirektoratet råder til, at man kører hjemmefra uden for de mest trafikerede tidsrum, og at man sætter god tid af til rejsen.

Ifølge Vejdirektoratet kører folk især til sommerhuse langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

Hjemrejsetrafikken vil desuden også byde på tæt trafik, hvor der vil være særlig risiko for kødannelse om søndagen mellem klokken 12 og 16.

Her vil den tætte trafik opstå den modsatte vej fra Jylland mod hovedstadsområdet via den Fynske Motorvej og Vestmotorvejen samt på ruten fra Sjællands Odde.

Derfor kan det være en fordel at tjekke trafiksituationen, inden man kører hjemmefra og under køreturen, skriver Vejdirektoratet. Det kan man eksempelvis gøre på trafikinfo.dk.

Derudover anbefaler Vejdirektoratet, at man holder god afstand til de forankørende og er opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser.

Eksempelvis ved den Østjyske Motorvej, hvor Vejdirektoratet mellem Vejle og Skanderborg er ved at udbygge vejen i nogle af sporene. Derfor vil der også her være risiko for forlænget rejsetid.

Desuden anbefaler Vejdirektoratet, at man tjekker vejrudsigten og sørger for at have drikkevarer med i bilen.

Sponsoreret indhold