Nyheder8. juli 2022

Tørke sætter fut i skovbrande: Hundredevis af franske brandmænd på overarbejde

Sydfransk ferieidyl er udfordret, efter at en lang periode med tørke nu sætter ild i de knastørre skove i det sydlige Frankrig
Sydfrankrig ramt af skovbrande
I Sydfrankrig kæmper brandmænd for at slukke skovbrande efter en lang periode med tørke i regionen. (Arkivfoto)
 Foto: Guillaume Souvant/Ritzau Scanpix

Hundredvis af brandmænd kæmper mod en stor skovbrand drevet af voldsomme vindstød i Cévennes-regionen i det sydlige Frankrig.

Omkring 100 indbyggere i Bordezac-området er allerede blevet tvunget til at forlade deres hjem. Andre beboere i nærheden er blevet bedt om at blive inden døre.

Det meddeler præfekturet i Nîmes torsdag aften.

Omkring 600 hektar skov er allerede blevet fortæret af flammerne, og ti slukningsfly er sat ind for at hjælpe med at bekæmpe branden.

Derudover vil antallet af brandmænd blive øget til 950 fredag, mens i alt 140 brandbiler sættes ind.

Også i andre dele af det sydlige Frankrig kæmper brandmænd for at slukke skovbrande efter en lang periode med tørke i regionen.

I udkanten af Arles er otte beboelsesejendomme og flere små virksomheder blevet tilintetgjort af flammer, rapporterer den lokale avis La Provence.

Ilden havde angiveligt fået næring af den såkaldte Mistral-vind, der er en kraftig, kold nordvestenvind i det sydøstlige Frankrig.

For at bekæmpe branden blev 120 brandmænd, et slukningsfly og en helikopter indsat.

- Dette er en vind, som har det karaktertræk, at den udtørrer vegetationen og gør den mere modtagelig over for brand og brandspredning, siger lederen af det lokale brandvæsen, David Gaidet, til La Provence.

Han fortæller videre, at på grund af tørken er landskabet allerede så udtørret i begyndelsen af juli, som det plejer at være i begyndelsen af august.

Han understreger, at det er nødvendigt at udvise ekstrem forsigtighed under disse forhold.

Ifølge David Gaidet er ni ud af ti skovbrande i regionen forårsaget af menneskelig uagtsomhed, herunder blandt andet efterladte cigaretskodder.

Adgang til de fleste skovområder i bjergene er nu blevet forbudt.

Sponsoreret indhold