Nyheder22. januar 2024 (opd. 22. januar 2024)

Torben Østergaard-Nielsen og familien tjener penge på at rydde op miljøskandale

Østergaard-familien ejer det selskab, som nu tjener penge på at håndtere det forurenede jord i kølvandet på jordskreddet ved Nordic Waste i

Torben Østergaard-Nielsen og familien tjener penge på at rydde op efter jordskreddet ved Nordic Waste i Randers.

Østergaard-familien ejer nemlig det selskab, som håndterer det forurenede jord fra Nordic Waste.

Det skriver TV 2.

Mangemilliardær Torben Østergaard-Nielsen har siden 2021 været hovedaktionær sammen med sine døtre i Nordic Waste.

Nordic Waste er nu gået konkurs, efter et jordskred ved jordrensningsvirksomheden har truet med at sende forurenet jord ud i Alling Å og dermed udvikle sig til en miljøkatastrofe.

Begæringen om konkurs kom, efter at staten udstedte et påbud om, at Nordic Waste skulle stille 205 millioner kroner i garanti til oprydningsarbejdet.

Det kunne de ikke, og derfor er regningen for oprydningsarbejdet nu efterladt hængende i luften. Det kan ende med at være kommunen og staten, der skal betale.

Men arbejdet er i fuld gang, og nu viser det sig, at nogle af hovedrollerne bag miljøsagen selv tjener penge på sagen.

Østergaard-Nielsen ejer selskabet SDK Shipping, som ifølge Randers Havn håndterer 25.000 kubikmeter jord fra Nordic Waste på byens havn.

Selskabet får 14 kroner per kubikmeter jord, oplyser havnedirektør John Morgen til TV 2.

Det betyder, at Østergaard-Nielsens selskab vil tjene omkring 350.000 kroner på at rydde op efter det forurenede jord.

Havnedirektøren fortæller ydermere, at de er ved at udarbejde et notat til bestyrelsen, så de kan kigge nærmere på, hvordan de skal forholde sig til, at Østergaard-Nielsen tjener penge på at rydde op efter sig selv.

Tidligere mandag besøgte statsminister Mette Frederiksen (S) nabobyen Ølst, der er i farezonen for at blive begravet af den forurenede jord fra Nordic Waste.

Her sagde hun, at det er "fuldstændig urimeligt", hvis børn og gamle i Randers skal betale for oprydningen.

- Det her er en begivenhed ud over det sædvanlige. Det er ikke sket før i Danmark. Randers Kommune står med en kæmpemæssig opgave, og den skal de ikke stå med alene. Derfor betragter vi det også som et nationalt anliggende, siger hun.

Randers Kommune betaler Randers Havn for at hjælpe med oprydningen efter skreddet. Det er Randers Havn, der har hyret SDK Shipping, der er ejet af Østergaard-Nielsen.

Sponsoreret indhold