Nyheder17. december 2021

Topchef fyret få dage efter julefrokost

Borgmesteren vil ikke kommentere, om fyringen og julefrokosten hænger sammen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/soren_mollegaard_web.jpg
 Foto: Nyborg Kommune/PR-foto

Vicekommunaldirektør Søren Møllegaard fratræder med øjeblikke virkning sin stilling i Nyborg Kommune.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det sker som en "gensidig aftale", og det sker, da han "har udvist en adfærd, der ikke er forenelig med stillingen som vicekommunaldirektør".

- Jeg er ked af, at der er udvist en adfærd, der ikke er forenelig med stillingen. Det er en situation, vi skal reagere på, og vi vil nu lægge vores kræfter i at få os alle godt videre, siger borgmester Kenneth Muhs (V).

Fyringen sker torsdag - få dage efter en kommunal julefrokost.

Ifølge Fyens Stiftstidende var vicekommunaldirektøren "'blandt de til dels meget feststemte deltagere".

Borgmester Kenneth Muhs fortæller til mediet, at han hverken kan be- eller afkræfte, om fyringen har relation til julefrokosten.

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, da der er tale om en personalesag. Det jeg kan sige er, at jeg er ked af, at der er udvist en adfærd, der ikke er forenelig med stillingen. Det tager vi alvorligt og reagerer på. Og nu lægger vi alle vores kræfter i at få alle vores gode medarbejdere videre, siger Kenneth Muhs til Fyens Stiftstidende.

Det vides derfor heller ikke, hvilken karakter topchefens adfærd har haft.

Byrådet blev samlet til et ekstraordinært møde torsdag eftermiddag, hvor de var enige om, at der hurtigt muligt 2022 skal igangsættes en uvildig ekstern undersøgelse af Nyborg Kommune som arbejdsplads.

- I byrådet har vi en klar ambition om, hvordan Nyborg Kommune skal være som arbejdsplads. Vi har dygtige medarbejdere, der hver dag sikrer vores stærke fundament som organisation, siger borgmester Kenneth Muhs i pressemeddelelsen.

- Medarbejdere som der er stor tillid til. Undersøgelsen som vi sætter i gang skal sikre, at vi har den samarbejdsform, omgangsform og kultur vi ønsker, fortsætter han.

Sponsoreret indhold