Nyheder17. marts 2015

”Top Gear”-klammeri skal undersøges nærmere

Trods seernes påtrængende ønske om at få ’Top Gear’-værten Jeremy Clarkson tilbage på skærmen er han stadig suspenderet, mens sagen undersøges nærmere
https://imgix.seoghoer.dk/media/40de58df34d64e5c81722e976d4f3f9a.jpg
 Foto: All Over Press

Dramaet fortsætter i sagen om den til tider iltre, men karismatiske tv-vært Jeremy Clarkson fra det uhyre populære bilprogram Top Gear.

Den 54-årige britiske journalist er blevet suspenderet efter et fysisk klammeri med programmets producer, og nu skal hele hændelsen undersøges.

Det skriver BBC, der tilføjer, at det bliver direktøren for BBC Scotland, Ken McQuarrie, der skal lede undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: 'Top Gear'-vært suspenderet efter slagsmål

Selv om det endnu ikke er afgjort, om Clarkson må fortsætte med at træde speederen i bund og sætte sig bag rattet i de populære bilprogrammer, hentyder hovedpersonen selv i sin klumme i avisen The Sun, at han måske er på vej ud.

I hvert fald beskriver han sig selv som en "dinosaur" og tilføjer, "at disse imponerende kreaturer ikke har nogen plads i denne verden."
Imens undersøgelsen er i gang, er Clarkson suspenderet, og alle øvrige programmer i Top Gear-sæsonen er pillet af skærmen.

LÆS OGSÅ: Premier-ministeren støtter Clarkson

Til trods for sin upopularitet hos bosserne, er seerne derimod meget begejstrede for Clarkson, og derfor har dedikerede seere boykottet kanalen og indsamlet underskrifter for at modsige sig Clarksons suspendering. På nuværende tidspunkt har han fået hele 900.000 sympatiunderskrifter online.

Clarkson er kendt som det populære problembarn hos tv-stationen, men med sin kantede facon som vært i Top Gear, har han gjort showet til et af BBCs mest populære med 350 millioner seere i 170 lande.

LÆS OGSÅ: Efter flystyrt: Verdenskendt TV-vært forarger på Twitter

Den iltre vært har tidligere modtaget "en sidste advarsel" fra BBC efter at være anklaget for at ytre sig racistisk om blandt andet tyskere, albanere og mexicanere i bilprogrammet.

Det vides ikke, hvornår undersøgelsen er færdig, og den forurettede producer vil heller ikke udtale sig sagen, siger hans advokat til BBC.

Sponsoreret indhold