Nyheder12. juli 2022

Tomme hylder: Flaskevand bliver revet væk i dansk by

Mandag morgen var hylderne tomme hos Dagli' Brugsen i Sønderho
Tomme hylder
Hos Dagli' Brugsen i Sønderhø var der allerede udsolgt mandag morgen på trods af, at de havde bestilt fire gange så meget hjem.
 Foto: Ritzau Scanpix

Hvis der er en vare, der har været i høj kurs på Fanø de seneste dage, så er det mineralvand på flaske.

På øen, der er beliggende lidt uden for Esbjerg, er salget af flaskevand nemlig steget markant, og flere dagligvareforretninger melder om tomme hylder.

Det skriver TV Syd.

– Vi havde udsolgt mandag morgen, så vi har bestilt fire gange så meget vand hjem, som vi plejer til vores leverance onsdag, fortæller Alexander Krogsgaard, der er souschef i Dagli' Brugsen, Sønderho, til mediet.

Den samme – og stigende – efterspørgsel oplever de hos Super Brugsen i Nordby. For også her fortæller Bent Kruse Madsen, der er uddeler, at der har været rift om flaskevand henover weekenden.

Faktisk har de haft udsolgt af flere varianter og fordoblet salget – og "sådan plejer det ikke at være", lyder det.

Sundhedsskadelige PFAS-stoffer

Den store efterspørgsel kommer, efter at det i weekenden kom frem, at samtlige drikkevandsboringer på øen er forurenet med de såkaldte PFAS-stoffer.

PFAS-stoffer er evighedskemikalier, der kan være sundhedsskadelige og som har svært ved at blive nedbrudt i naturen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har dog vurderet, at borgerne på øen godt kan drikke vandet fra vandhanerne i et stykke tid endnu.

Borgmester Frank Jensen fortæller til mediet, at man i øjeblikket arbejder på at finde en løsning, men hvor lang tid det kommer til at tage, ved han ikke.

Sponsoreret indhold