Nyheder2. januar 2019

Ekspert på ulykkesstedet: Tom trailer formentlig skyld i dødsulykke

En ekspert fra havarikommissionen fortæller, at det formentlig var en tom trailer, der onsdag morgen var skyld i togulykken på Storebælt, der har kostet seks personer livet og såret yderligere 16
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190102-111613-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Det var formentlig en tom trailer, der onsdag morgen var skyld i den togulykke, der kostede seks personer livet og sårede yderligere 16.

Det vurderer Bo Haaning, der er havariundersøger.

Han befinder sig lige nu på ulykkesstedet ved Storebælt for at klarlægge omstændighederne ved ulykken, der skete omkring klokken 7.30 i morges.

- Man kan se derude, at der ligger en trailer, som er væltet eller blæst af godstoget og ind i InterCity-toget. Om den har ramt toget foran eller i siden, ved vi ikke, siger Bo Haaning ifølge TV 2 Fyn (link fjernet)til Ritzau.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190102-092410-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Ulykken har kostet seks personer livet. Foto: Ritzau Scanpix

Der er formentlig tale om en tom lastbiltrailer, der var placeret på godsvognen, der som følge af den kraftige vind blæste af og forårsagede ulykken.

Også Fyns Politi fortæller, at man arbejder ud fra den teori. Man ønsker dog ikke at drage nogle konklusioner så tidligt efter ulykken, fortæller Lars Bræmhøj, der er chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, til TV 2 Fyn (link fjernet):

- Vi ved stadigvæk ikke præcis, hvad årsagen er. Det, vi kan konstatere derude, er, at der er en vogn på en godsvogn, der er væltet af. Der er så et tog, der er kommet i østgående retning, som har påkørt det her gods, og der er sket væsentlig skade på toget i den forbindelse. Men hvad selve årsagen er, det kan vi på nuværende tidspunkt ikke udtale os om, siger Lars Bræmhøj, der er chefpolitiinspektør ved Fyns Politi.

Seks personer er døde og 16 såret. Af de 16 sårede personer er 14 lettere tilskadekomne, mens to er moderat tilskadekomne. Alle er udenfor livsfare.

Godstoget tilhørte godstransportøren DB Cargo - et datterselskab under Deutsche Bahn. Det var på vej fra Fredericia til Høje Taastrup med returemballage og havde fået tilladelse til at krydse broen til trods for den kraftige vind.

Det forulykkede lyntog var på vej mod København, da det onsdag morgen blev ramt af dele af taget fra en godsvogn, der passerede. Artiklen fortsætter under billedet...
https://imgix.seoghoer.dk/20190102-092403-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)
Politi og ambulancer er talrigt til stede ved ulykkesstedet onsdag. Foto: Ritzau Scanpix Lyntoget måtte foretage en meget hård opbremsning, og billeder fra togets kupeer, som flere medier har bragt, viser ødelæggelser i kupeerne i lyntoget. I begyndelsen lød meldingen fra DSB, at der var "otte lettere tilskadekomne". Det har nu desværre vist sig, at flere er blevet dræbt i ulykken. Der var 131 passagerer og tre medarbejdere ombord på toget, der blev ramt af dele fra godstoget. Politi og ambulancer har hele morgenen og formiddagen været talrigt til stede ved lavbroen, og man opfordrede trafikanter til at vise hensyn og give plads til ambulancer og politi, som havde svært ved at komme frem som følge af morgentrafikken. Ifølge TV 2 var mindst to redningshelikoptere kaldt til stedet for at fragte kvæstede togpassagerer på hospitalet. Der har desuden været indkaldt ekstra personale på Odense Universitetshospital i kølvandet på ulykken. Foruden politi og ambulancer blev havarikommissionen onsdag formiddag tilkaldt til Storebæltsbroen, hvor de har foretaget de indledende undersøgelser i forbindelse med togulykken. Fyns Politi modtog melding om en togulykken klokken 07.35. Lyntoget havde forladt Odense Station klokken 07.11 med retning mod Københavns Lufthavn.

Sponsoreret indhold