Nyheder18. december 2023

Tørstig mor? Mødregrupper mødes på ølbar

Barer inviterer nybagte og vordende mødre, der savner smagen af øl, indenfor flere steder i landet
Mødregruppe inviteres til ølsmagning
Et nyt koncept har ramt danske barer, og det betyder at ammende og gravide mødre også kan nyde en kold øl med god samvittighed.
 Foto: Colourbox

Ikke meget slår smagen af en kold tår øl på en bar i venners lag, men for gravide og mødre kan det måske virke som en enten besværlig eller forbudt ting - men det er der nu lavet om på.

Flere barer landet over tilbyder nemlig ølsmagninger for mødregrupper.

Bag konceptet står barmanager hos Mikkeller i Aarhus, Anne Mette Bak, der lancerede barselsbajerne på Mikkeller Bar i Smilets by i november.

Det udvikler sig dog ikke til de store abefester, når mødrene mødes. Øllene, der serveres fra det danske bryggeri Mikkeller, er nemlig alkoholfri. Derfor bliver det også muligt for ammende og gravide at deltage.

- Vi vil først og fremmest gerne give de barslende en god oplevelse, hvor de kan komme på bar og mødes over et lækkert glas øl. Det tror vi, at mange nybagte mødre vil sætte pris på, lyder det fra direktør i Mikkeller, Mikkel Bjergsø.

Alkoholfrie øl er blevet mere populære end tidligere. Ifølge Danmarks Statistik viser tal fra 2023, at salget er seksdoblet det seneste år.

- Husstandene bruger langt flere penge på øl med lavt alkoholindhold end tidligere, viser vores forbrugsundersøgelse.

- De seneste år er udbuddet af alkoholfri øl blevet betydeligt større end tidligere. Det er formentlig også en grund til, at danskerne køber flere af denne slags øl, siger Solange Lohmann Rasmussen, fuldmægtig i Danmarks Statistik.

Barselsbaren rykker i det nye år til København, hvor mødregrupper kan nyde en kold øl på Mikkeller & Friends på Nørrebro.

Sponsoreret indhold