Nyheder10. december 2021

Tjek din eBoks i aften: 3 stik er på vej

Nu skrues der for alvor op for både test- og vaccinationsindsatsen - det betyder, at næsten en halv million flere i dag har fået tilbudt 3. stik
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I lyset af høje smittetal og den nye Omikron-variant forsøger myndighederne i disse dage at sætte endnu mere fart på test- og vaccinationsindsatsen.

Derfor blev der sendt 460.000 invitationer til revaccination afsted til borgeres eBokse rundt omkring i Danmark. Det sker samtidig med, at restriktionerne fredag blev strammet voldsomt i blandt andet nattelivet.

[node:advert-in-body

Fredagens mange invitationer er et resultat af, at personer, der stod til at blive inviteret i den kommende eller næste uge, har fået fremrykket deres invitationer.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvilke grupper de 460.000 inviterede dækker over.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210412-175018-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Stolene i landets vaccinationscentre fyldes nu til bristepunktet igen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen oplyste tidligere fredag, at potentielt op mod tre millioner borgere vil være inviteret til revaccination inden jul.

Målet er, at vaccinerede mellem 40 og 65 år inden længe kan forvente at få en invitation til det tredje stik, lød det. Det fortalte Helene Probst, som er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

- I lyset af det, vi står i nu, så har vi haft en drøftelse med vores faglige ekspertgruppe om at fremrykke revaccination for de grupper, der har en øget risiko for at få et alvorligt forløb, sagde Helene Probst.

Nu kan flere testes

Der bliver skruet op for testindsatsen i den kommende uge.

På landsplan vil der nu kunne foretages 490.000 test om dagen. Den seneste uges gennemsnit var 330.000 test om dagen. Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Opskaleringen er fordelt sådan, at PCR-kapaciteten øges fra 170.000 til 190.000 test om dagen.

Antallet af hurtigtest øges fra 200.000 til 300.000 test om dagen.

Sponsoreret indhold