Nyheder16. august 2022

Tivoli Revyen er tilbage i glassalen efter lang pause

Hvem deltagerne bliver, og hvad revyen kommer til at hedde, er endnu uvist
tivoli
Scene fra Tivoli revyen med Mads Knarreborg, Niels Olsen, Bodil Jørgensen og Henrik Koefod. Fotograferet i Glassalen i Tivoli.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2016)
 Foto: Scanpix Denmark

Gennem 140 år har Tivoli opført revyer, og nu genopstår Tivoli Revyen efter en længere pause.

Det oplyser den københavnske forlystelseshave i en pressemeddelelse. I juni 2023 vil revyen være tilbage for første gang, siden revyopsætningen "Tam Tam i Glassalen" sidste gang indtog haven i 2016.

- Vi lever i en tid fyldt med alvor og bekymringer, så vi har mere end nogensinde brug for at kunne samles om et humoristisk og satirisk blik på vores samfund leveret med musikalitet og elegance, siger Tivolis kulturdirektør, Frederik Wiedemann, i pressemeddelelsen.

- Derfor sætter vi næste år Tivoli Revyen op i Glassalen med et stærkt hold bestående af de mest erfarne revyfolk i landet sammen med revydebutanter af højeste kaliber, siger han.

Hvem deltagerne bliver, og hvad revyen kommer til at hedde, er endnu uvist. Der står dog i pressemeddelelsen, at revyen vil få et "stærkt musikalsk islæt".

Deltagerne af næste års revy vil blive præsenteret den 24. august.

Første gang, Tivoli havde en revy, var i 1884 under navnet "Sommerrevyen". Dengang var det skuespiller, instruktør og teaterdirektør Vilhelm Petersen, der stod for løjerne.

Siden har navne som Dirch Passer, Ulf Pilgaard, Trine Dyrholm og Preben Kristensen indtaget revyscenen.

"Tam Tam i Glassalen" var med skuespillere som Søs Egelind, Bodil Jørgensen og Niels Olsen. Revyen fik premiere i 2014 og kørte indtil 2016.

Sponsoreret indhold