Nyheder13. juni 2016

Tina Müller: I form til EM

DR-dejligheden kan ikke få nok af sport – hverken i sin fritid, eller når hun hele sommeren skal til fodbold i Frankrig og Olympiske Lege i Rio

Tina Müller til EM

Fuglene fløjter, og gruset knaser under fødderne, mens næseborene fyldes med duften af nyslået græs. Tina Müller ved ikke noget bedre end at spænde løbeskoene og suge alle sommerens indtryk til sig.

– Jeg nyder at være i naturen. Derfor er jeg også vild med at løbe. Jeg løber oftest om aftenen, når vinden har lagt sig, og der er en ro i byen, smiler den 38-årige DR-sportsvært.

– Jeg bruger løb som et frirum og lidt meditativt. Og det er også derfor, jeg ikke har musik i ørerne, for jeg har brug for at være til stede, siger den charmerende skærmbabe.

Sport fylder meget i hendes liv – ikke kun når hun stempler ind på DR’s sportsredaktion eller drager ud for at følge de danske atleter.

– Når jeg har søndagsfri, elsker jeg at tage på stadion og se noget fodbold, hvor jeg bare kan læne mig tilbage. Jeg er fascineret af sport og er en drengepige. For mig er det en hobby blandet med arbejde, og jeg føler mig privilegeret over, at jeg i så mange år har kunnet tage på arbejde og bare tænke, at det er megafedt, jubler Tina Müller.

Travl sportssommer
Hele sommeren står også i sportens tegn for den sympatiske vært.

– Jeg er til EM fra den 10. juni og en måned frem, hvor jeg skal være seernes øjne og ører. Det ville have været sjovere for alle, hvis Danmark også havde været med, men jeg glæder mig nu alligevel enormt meget til at komme af sted.

Det bliver fantastisk. Det er første gang, jeg skal dække en fodboldslutrunde, smiler Tina, som kun lige når at få nogle uger hjemme på Frederiksberg, inden det næste sportslige eventyr
venter.

– Så tager jeg til Rio i begyndelsen af august og er af sted i tre uger.

Der bliver det hovedsagelig håndbold, jeg skal dække, men der kommer nok også nogle dage, hvor jeg skal dække andre sportsgrene, så det bliver sjovt.

Tina Müller tager til den brasilianske storby sammen med et stort hold af andre DR-folk, og selv om det lyder som hygge i et eksotisk paradis, skal man ikke glemme, at det også er hårdt arbejde.

– Det er ikke sådan, jeg læner mig tilbage i tre uger. Vi skal ud at jagte historier, og når jeg vågner om morgenen, ved jeg ikke, hvordan dagen ender. Det bliver en spændende udfordring.

De to store sportsbegiven-heder betyder, at Tinas sommer-ferie er udskudt på ubestemt tid.

– Jeg ved ikke, hvornår jeg skal holde den. Det kan være, at jeg udskyder sommerferien og i stedet tager en lang rejse til februar.

For når vi vender hjem fra OL i Rio, starter Champions League i håndbold op, og det er også ærgerligt ikke at være med fra starten af sæsonen, siger den entusiastiske pige.

Jagter ikke kærligheden
Passionen for sport er ikke til at tage fejl af, og selv om den nogle gange har spændt ben for kærligheden, så vil Tina ikke lave om på sig selv.

– Jeg er en drengepige og en bulderbasse. Jeg vil gerne se en fodboldkamp fredag aften og være på stadion søndag efter-middag, og det er der nogle fyre, der skal vænne sig til. Og det er måske ikke særlig feminint, men det er nu engang, sådan jeg er. Det kan jeg ikke ændre på, erkender frøken Müller.

– Men selvfølgelig vil jeg gerne have en kæreste, men jeg jagter det ikke.

Det tror jeg ikke, der kommer noget godt ud af. Jeg er glad og tilfreds, og min lykke afhænger ikke af, hvorvidt jeg har en kæreste eller ej, smiler hun.

– En slutrunde i fodbold og et OL er to af mine karrieremæssige mål, der bliver opfyldt, så det bliver en fantastisk sommer, jubler DR-værten.

[node:aller-related-content]

Sponsoreret indhold