Nyheder6. januar 2009

Tina Lund: Skaber nøgenmode

Flere sportskvinder vil gøre som hestepigen og smide kludene for at skaffe sponsorer
Tina Lunds optræden i "Vild med dans" og mandebladet M! gjorde hende til kendt dansemus, hvor hun før var en ukendt ridepige
Tina Lunds optræden i "Vild med dans" og mandebladet M! gjorde hende til kendt dansemus, hvor hun før var en ukendt ridepige
 Foto: All Over

De fleste kvinder gør det hver aften, inden de går i seng - tager tøjet af. Men modsat Tina Lund, som lod sig fotografere halvnøgen til mandebladet M!, smider de fleste andre typisk kun kludene, når de skal sove, en tur i bølgen blå eller det, der er mere intimt.

Ikke desto mindre overvejer et par kendte sportspiger nu at følge Tina Lunds eksempel. Årsagen er, at de vil have fat i sponsorkroner.

Der er så megen rift om støtten til især de små sportsgrene, sådan som ridning faktisk også er, at kvinderne er villige til at gøre lidt af hvert for at få en del af kagen.

- Det er klart, at hvis man får lavet nogle flotte billeder som kvinde, er der større mulighed for at få bedre sponsorkontrakter. Jeg udnytter det så meget, som jeg kan - altså, hvorfor ikke? siger Tina Lund til Ritzau.

Bordtennisspilleren Mie Skov har faktisk overvejet ideen.

- Lige i mit tilfælde vil næsten al omtale være god omtale, fordi der ikke er meget fokus på bordtennis - og slet ikke på damerne. Selvfølgelig skal der være en grænse, men jeg synes sagtens, at man kan promovere sig på den måde, siger Mie Skov til Ritzau.

Tina Lund har rykket grænserne ved ikke alene at optræde letpåklædt i et mandeblad, men også ved at vinde sølv i "Vild med dans". Selv om andre sportskvinder endnu ikke vides at have modtaget et balkort fra TV2's underholdningsfolk, er de villige til at gøre Tina Lund kunsten efter - i hvert fald hvad angår at optræde i de blade, der hører til i herreværelset.

Svømmeren Jeanette Ottesen er helt enig i, at en udfordrende fotoserie kan gavne karrieren.

- Jeg synes ikke, at der er nogen problemer i, at folk stiller op og kommer i blade, for det er bare med til at vække mere opmærksomhed omkring dem, siger Jeanette Ottesen.

Sponsoreret indhold