Tina Lund: Gav guldmedalje til handicaprytter

Handicap-idrætten havde en stor plads i Gunnar Nu Hansens hjerte, og for ham var det nærmest et krav, at der skulle tilfalde den idræt et legat.

Det var selvfølgelig også tilfældet ved denne sidste Gunnar Nu Fond-uddeling, som fandt sted i dag torsdag på SE og HØR.

Handicaprytteren Stinna Tange Kaastrup blev forgyldt med 25.000 kroner af fonden. Hun modtog sit legat af Tina Lund, der selv har fået en pris tilbage i 2003.

- Jeg kan huske det som en stor anerkendelse at få legatet. Jeg brugte pengene på en tysk træner, fortalte Tina Lund.

Lotte Friis fik 50.000 kroner

Det var ellers med en klump i halsen, at Harald Nielsen en sidste gang overrakte legater til danske idrætstalenter fra Gunnar Nu Fonden.

Den største pris på 50.000 kroner og titlen som årets idrætsprofil blev givet til svømmeren Lotte Friis af kulturminister Carina Christensen med ordene:
- Årets idrætsprofil er ikke længere et talent, men en stjerne.

Lotte havde efter overrækkelsen travlt med at komme ud og mødes med sin "Vild med dans"-partner Mads Vad, men nåede dog at fortælle, at de mange penge ikke skal gå til dansesko.
- Jeg skal bare bruge pengene til at leve for, så jeg kan koncentrere mig om min sport, sagde hun, og fór mod dansestudiet.

Ud over Friis var der 23 andre heldige prismodtagere. Ligesom Tina Lund har deltaget i "Vild med dans", var der en anden tidligere danser fra programmet med: roeren Eskild Ebbesen, som overrakte et par legater til nogle talentfulde roere. I 2004 fik han selv 25.000 kroner af fonden.

- Når man er ung, bruger man pengene på at arbejde mindre, så man kan koncentrere sig om sin sport, derfor falder pengene altid på et tørt sted, forklarede roeren.

Fra i morgen eftermiddag kan du se alle prismodtagerne her på siden i et galleri, i næste uge har vi masser af WebTV fra begivenheden, og selvfølgelig kan du ligeledes læse om den i SE og HØR næste torsdag.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close