Tillykke: Noma kåret til verdens bedste – igen igen

Noma er endnu engang verdens bedste restaurant

Noma er endnu engang verdens bedste restaurant

Foto: Hanne Gabel Christensen
Endnu engang kan den danske super-restaurant Noma kalde sig verdens bedste. Mandag aften blev den københavnske restaurant med René Redzepi i spidsen afsløret som den bedste af sin slags i verden, da det britiske Restaurant Magazine offentliggjorde sin liste over 'The World's 50 Best Restaurants'.

Det skriver Berlingske.

Og titlen som verdens bedste er ikke en ny verden for René Redzepi og resten af holdet bag den populære nordiske restaurant. Noma er således blevet kåret til verdens bedste tre år i træk, men måtte sidste år affinde sig med en andenplads. I 2013 tog den spanske Celler de Can Roca førstepladsen.

Mandagens hyldest kom bag på René Redzepi, som inden afgørelsen havde forventet en placering et sted mellem to og nummer 50.

- Vi har haft en del modgang i offentligheden det sidste år - først blev vi angrebet af norovirus, og så mistede vi førstepladsen. Det var lige før, at jeg kunne høre alle dem, som af en eller anden grund har et horn i siden på ps, gå og gnægge i hjørnerne. Alligevel er interessen for Noma sygelig - hvad vi ikke får ind i mailboxen hver dag af henvendelser fra presse, kokke som vil have jobs, TV-tilbud og reservationsønsker, sagde René Redzepi til Berlinske før mandagens afsløring.

Noma kom første gang på listen i 2006, og sidenhen har restauranten arbejdet sig op i den absolutte særklasse. Foruden pladsen som verdens bedste er Noma også belønnet med to Michelin-stjerner, hvilket betyder, at det er en restaurant, der er værd at besøge. Dog skal du både have tålmodighed og en del mønter i pungen. For det første er det ikke sådan at skaffe bord på verdens bedste restaurant. Der er måneders ventetid, så det gælder om at være hurtig. Derudover koster en menu 1.600 kroner. Til gengæld kan du så nyde adskillige retter bestående af blandt andet oksetatar, myrer, fløde og blomsterkarse.

Sådan har listen over verdens bedste restauranter set ud indtil nu:

2006, elBulli, Spanien
2007: elBulli, Spanien
2008: elBulli, Spanien
2009: elBulli, Spanien
2010: Noma, Danmark
2011: Noma, Danmark.
2012: Noma, Danmark
2013: Celler de can Roca, Spanien
2014: Noma, Danmark

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close