Nyheder 2. maj 2015

Tillykke! Kate har født en pige

Storbritannien har fået en prinsesse
Af af
Tillykke! Kate har født en pige
Tillykke! Kate har født en pige
Foto: AOPDet nyeste medlem af kongefamilien i Storbritannien har netop meldt sin ankomst

Omkring klokken 12.22 meddelte Kensington Palace således, at hertuginde Kate har født en lille pige på lidt over 3.700 gram.

Både mor og barn har det godt.

Den 33-årige hertuginde nedkom med den velskabte pige kl. 08.34, efter at hun blev indlogeret på en privat fløj på St Mary's hospitalet i London kl. 06.00 i morges.

Prins William var med under fødslen.

Hospitalet er det samme hospital, hvor hertuginde Kate nedkom med parrets første barn, sønnen George. Han kom til verden 22. juli 2013 kl. 17:24 dansk tid. Det var de samme folk, der hjalp Kate og Williams andet barn til verden.

Det royale par, der blev gift i 2011, har været meget diskrete om deres andet barn. Selvom rygterne om en snarlig terminsdag længe har floreret, har familien og kongehuset selv holdt den præcise dato skjult. De har heller ikke afsløret, om de venter en lille prins eller prinsesse.

Det blev altså en lille pige.

Så sent som i midten af april begyndte hundredvis at spekulere i, om fødslen "var lige oppe over". Det skyldtes, at der foran hospitalet var opsat et ekstra skilt med nye parkeringsregler.

Ifølge parkeringsskiltet er årsagen "en særlig anledning" (kunne det mon være en royal fødsel?).

Fra den 15. til den 30. april skulle andre fødende eller besøgende ved fødegangen på St Mary's hospital finde alternativ parkering, for her var store dele af parkeringspladsen lukket.

Det engelske kongehus oplyste i oktober sidste år, at det nyeste skud på den royale stamme vil melde sin ankomst i april næste år.

Sponsoreret indhold