Nyheder 1. december 2014

Tidligere vejr-vært håber på gældssanering

Tidligere TV 2-vært Lone Skjoldaa kæmper med dårlig økonomi
Af af
Lone Skjoldaa var i otte år vejr-vært på TV 2.
Lone Skjoldaa var i otte år vejr-vært på TV 2.
Foto: All Over PressDen tidligere vejr-vært på TV 2, Lone Skjoldaa, har søgt om gældssanering.

Et hussalg med et tab på omkring en halv million kroner tærer så hårdt på privatøkonomien, at hun har søgt om gældssanering for at få en ordning med sin største kreditor, banken.

- Jeg skylder omkring en halv million kroner til banken, siger Lone Skjoldaa til SE og HØR.

Hun er fraskilt og har fire hjemmeboende børn, og der er absolut ingen luft i økonomien, og enhver uforudset udgift kan tippe læsset.

Og hussalget i 2013 kunne være gået endnu værre og endt med et større tab end en halv million, for det var tæt på, at patriciervillaen i Odense var røget på tvangsauktion.

Men efter forgæves at have forsøgt at sælge huset i to perioder á et halvt år henvendte hun sig til DR1 og kom med i programmet "I hus til halsen" for at få hjælp af en indretningsarkitekt til at sælge boligen.

Efter at Lone Skjoldaa og hendes børn fulgte indretningsarkitektens anvisninger til punkt og prikke blev villaen solgt på blot fire dage.


Lone Skjoldaa og hendes fire børn knoklede for at få gjort huset klar til salg, og det lykkedes at komme af med det og afværge en tvangsauktion. (Foto: All Over Press)

Men med fire hjemmeboende børn og en gæld på en halv million er der fortsat ikke meget at gøre godt med.

- Vi er meget hårdt spændt for nu, men det kan lige lade sig gøre, hvis vi virkelig, virkelig tænker os om og mit mål med at søge gældssanering er at finde en ordning, hvor vi betaler af på gælden, men hvor familien kan hænge sammen, så det ikke er helt så træls som nu, siger Lone Skjoldaa.

Banken skal give afkald på en del af gælden, og så skal Lone Skjoldaa afdrage den resterende del over fem år.

- Det er ikke sikkert, at det går igennem, men nu har jeg søgt at få en ordning, så vi kan komme ud på den anden side og komme videre, siger Lone Skjoldaa til SE og HØR.

Som det er nu, kan ganske små ting vælte læsset.

- Der skal ikke lige være en hund, der skal aflives eller en, der skal have nye briller, og det er bare så belastende at have den hængende over hovedet hele tiden, at der ikke må ske noget uforudset, for det er der simpelthen ikke luft til, siger Lone Skjoldaa til Se og HØR.

Går gældssaneringen igennem, skal der fortsat spares.

- Det bliver jo ikke noget med at leve i sus og dus, men det bliver i nogle rammer, hvor der er lagt en fornuftig plan for, hvordan vi kan komme ud på den anden side, siger Lone Skjoldaa til SE og HØR.

Hun var studievært på "Vejret" på TV 2 i otte år fra 1995-2003.

I dag er hun ansat som marketingkonsulent i Destination Lillebælt.

Sponsoreret indhold