Nyheder29. november 2022

Tidligere tv-vært Jan-Erik Messmann i vidneskranken i Messerschmidt-sag

Tv-værten fra "Godt begyndt" husker tydeligt dagen, hvor et særskilt EU-arrangement angiveligt blev afholdt på Dansk Folkepartis sommermøde i 2015
Jan Erik Messmann var i dag i retten indkaldt som vidne af Morten Messerschmidts forsvarer. nbsp;
Jan Erik Messmann var i dag i retten indkaldt som vidne af Morten Messerschmidts forsvarer.
 Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Jan-Erik Messmann var svært benovet, da han i august 2015 som nyvalgt folketingsmedlem for Dansk Folkeparti deltog i partiets sommergruppemøde på Color Hotel i Skagen.

Det fortalte Messmann tirsdag ved Retten på Frederiksberg, hvor han af Morten Messerschmidts forsvarer, Peter Schradieck, var indkaldt som vidne i sagen om Messerschmidts påståede svindel med EU-penge.

Jan-Erik Messmann, som nogle måske husker for hans rolle som vært på tv-programmet "Godt begyndt", der blev sendt midt i 90'erne, fik smilene frem blandt både anklagere og dommere, da han begejstret forklarede om sin vej ind på Christiansborg.

– Jeg kørte med havnerundfarten, da jeg blev ringet op af TV 2 Lorry, som fortalte mig, at jeg var blevet valgt, lød det fra Messmann, som også en passant fik nævnt, at han med 50 års erhvervserfaring gav alle andre på Christiansborg baghjul.

Det var imidlertid Dansk Folkepartis sommergruppemøde, som var centrum for forklaringen.

Sommergruppemødet er omdrejningspunktet i straffesagen. For spørgsmålet er, om der på mødet foregik et særskilt EU-arrangement. Det har det europæiske parti Meld nemlig betalt godt 98.000 kroner til.

Og hvis der ikke var et sådant møde, ja så er pengene modtaget uberettiget, og i så fald er den del af grundlaget for en fældende dom over Messerschmidt opfyldt.

Jan-Erik Messmann huskede tydeligt dagen, hvor EU-seminaret siges at skulle være fundet sted. Blandt andet fordi han var meget EU-interesseret.

– Jeg husker det tydeligt. Det skulle være Mortens dag, lød forklaringen fra Messmann.

Derudover forklarede den tidligere tv-vært, at han særligt huskede dagen, fordi hans far den dag ville være fyldt 100 år.

Messmann fortalte i retten, at der om formiddagen tirsdag den 4. august var EU-debat på Color Hotel. Efter frokost var deltagerne på kunstmuseum, og dagen sluttede med et arrangement på Danmarks nordligste punkt, Grenen.

– Jeg var så imponeret over, hvor stort det var. Og jeg fik lov til at sable en flaske champagne (åben den med en sabel, red.). Det havde jeg aldrig prøvet før.

Jan-Erik Messman var det sidste af tirsdagens fem vidner. Sagen fortsætter torsdag med afhøring af flere vidner.

Sponsoreret indhold