Tidligere topministers søn fængslet for seksuelle overgreb på mindreårige

Pigen på billedet har ikke noget at gøre med sagen.

Pigen på billedet har ikke noget at gøre med sagen.

Foto: MEGA

Sønnen af en tidligere dansk toppolitiker sidder lige nu fængslet i en sag om seksuelle overgreb mod mindreårige. 

Manden blev anholdt den 1. november, og han har siddet fængslet siden. 

SE og HØR har fået aktindsigt i et referat af retsbogen fra grundlovsforhøret, der viser, at de seksuelle overgreb skulle være sket i perioden fra 1. august 2016 og frem til 21. oktober 2018.

Overgrebene skal være foregået både i Danmark og i udlandet i forbindelse med ferierejser. De seksuelle overgreb skulle være foregået ”ikke under 50 gange”.

De to piger, overgrebene skulle være begået imod, er mandens papdøtre. De var 7 og 11 år, da overgrebene fandt sted. 

I retsbogen står der, at den sigtede mand har udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed i forbindelse med overgrebene, hvor han har befølt de to piger både over og under tøjet.

Ifølge SE og HØR’s oplysninger, er det den ældste pige, der har fortalt om overgrebene, da hun var bange for, at han også ville forgribe sig på hendes søster.

Referatet fra grundlovsforhøret viser, at manden er sigtet for at overtræde straffelovens §225, der omhandler andet seksuelt forhold end samleje.

Manden er også sigtet for voldtægt efter straffelovens §216 stk. 2, da ofrene begge var under 12 år, da overgrebene fandt sted. Ligeledes er han sigtet efter straffelovens §232. Bliver den sigtede mand dømt i sagen, kan han straffes med op til 12 års fængsel. 

Den sigtede har erkendt sig delvist skyldig ved grundlovsforhøret. 

Der er nedlagt navneforbud i sagen. 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close