Nyheder2. marts 2015

Tidligere Noma-kok død af stress i Shanghai

Familie og venner kæmper for at få Martin Bentzen hjem
Af af
Familie og venner kæmper for at få Martin Bentzen hjem. Han er død blot 32 år
Familie og venner kæmper for at få Martin Bentzen hjem. Han er død blot 32 årStjernekokken Martin Bentzen er død blot 32 år gammel. Den tidligere køkkenchef hos blandt andre michelin-restauranten Noma er bukket under for et ekstremt hårdt arbejdspres i Shanghai i Kina, hvor han arbejdede hos Napa Wine Bar.

Det bekræfter hans søster Nina på Facebook-siden 'Martins sidste rejse', hvor hun sammen med venner og familie forsøger at samle penge ind til at få fragtet Marin Bentzen hjem til Danmark:

- Min bror har været under hårdt pres. Han var head chef på Napa wine bar i Shanghai. Og når Martin er head chef, bliver der ikke sparet på noget som helst. Desværre kunne hans smukke hjerte ikke følge med. Det stoppede med at slå i onsdags. Han døde af stress, skriver lillesøster Nina og tilføjer:

- Lige nu ligger han helt alene i en kiste i Kina. Han kan ikke blive udleveret til Danmark før vi stiller sikkerhed med minimum 100.000 kr. Penge min mor på folkepension og jeg som studerende ikke har. Samtidig koster det 1000 kr. For hver dag Martin ligger hos bedemanden i Kina. Derfor appelerer vi til Martins kæmpe, fantastiske og vidunderligt hjælpsomme netværk, samt resten af Danmark om at hjælpe med et bidrag. Så vi kan få vores Martin begravet som han fortjener. Vi har alle brug for at sige farvel til ham! Og begrave ham ved siden af vores far, skriver hun videre.

Den tragiske historie om Martin Bentzen blev i går delt flittigt på de sociale medier, og historien har rørt mange. Derfor ser det nu ud til, at Martin Bentzens familie får mulighed for at tage ordentligt af sked med ham.

En af Martin Bentzens venner, Rasmus, har nemlig valgt at afholde et stort arrangement søndag den 8. marts, hvor formålet er at få samlet nok penge ind til at dække alle udgifterne ved Martin Bentzens hjemtransport.

- Det betyder for mig, at jeg nu kan tillade mig at sørge. Og jeg ved nu, at Martin kommer hjem Rasmus gør det her for os, i sin egen fritid, bruger sine egne kræfter og sine egne kontakter, til den tunge kokkeverden. Og han gør det for Martins, min og vores mors skyld, skriver Nina nu på Facebook-siden til ære for sin bror.

Hvis du vil hjælpe Martin Bentzens familie, kan du donere penge ved at rette henvendelse til Rasmus Munk på mail Rasmusmunk91@gmail.com eller tlf: 31267602. Du kan følge indsamlingen på Facebook-siden 'Martins sidste rejse'.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik samlet i publikationen 'Dødelighed og erhverv 1996-2005' er kokke en af de faggrupper, som har højest risiko for at dø for tidligt.

Kokkes dødelighed er omkring 70 pct. højere end gennemsnittet.

Sponsoreret indhold