Tidligere DR-stjerne holdt som gidsel i Syrien

Jeppe Nybroe har været holdt som gidsel i Syrien i flere uger.

Jeppe Nybroe har været holdt som gidsel i Syrien i flere uger.

Foto: Martin HøienDen tidligere DR-studievært, Jeppe Nybroe, er netop blevet frigivet, efter at han tilsyneladende har været holdt som gidsel i det borgerkrigshærgede Syrien i flere uger, rapporterer Ritzau.

Nybroe blev sammen med en libanesisk kollega bortført omkring den 8. februar i den libanesiske grænseby Arsal. Det skriver dagbladet Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Postens kilder i Libanon er han blevet holdt som gidsel i Syrien. Hverken Udenrigsministeriet eller den danske ambassade i Libanon ønsker dog på nuværende tidspunkt at kommentere oplysningerne til avisen.

LÆS OGSÅ: JEPPE NYBROE I NY SKANDALE

Jeppe Nybroe blev født i Kenya og har i mange år haft et bankende hjerte for lande i den trejde verden. I slipstrømmen af det arabiske forår fik han et job som nyhedsdirektør på den første uafhængige TV-station i Libyen.

- Det er mit livs største udfordring og samtidig et drømmejob uden lige. Det er fantastisk at få lov til at bidrage til opbygningen af demokrati og ytringsfrihed i nyt land, sagde Nybroe dengang til fagbladet Journalisten.

LÆS OGSÅ: JEPPE NYBROE TILBAGE PÅ SKÆRMEN

Men efter kort tid i Libyen måtte han nærmest flygte ud af landet, da han bl.a. blev overfaldet, fordi nogen var utilfredse med hans TV-stations valgdækning.

Siden blev han ansat som nyhedsdirektør på den mongolske TV-station Mongol TV, men i januar flyttede han til Beirut i Libanon, hvor han før har boet med sin kæreste. Det skriver Jyllands-Posten.

Fortsættes...

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close