Nyheder5. oktober 2015

Thure Lindhardt: Skønt at spille på dansk igen

"Broen III"-aktuelle Thure Lindhardt er glad for at være tilbage hos sine danske kolleger
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/119422881.jpg
 Carolina Romare/DR

Det er 15 år siden, at han blev udnævnt som stjerneskud ved filmfestivalen i Berlin. En flot titel, der for alvor gav liv til drømmen om udlandet for skuespilleren Thure Lindhardt, der siden har spillet med i en lang række af udenlandske tv-serier og film.

De senere år har danskerne helt måttet undvære den eftertragtede skuespiller på tv-skærmen, mens han har været med i film som "Fast & Furious 6" og "3096 dage" om forbryderen Wolfgang Priklopil.

Men nu bliver der gensyn med skuespilleren søndag efter søndag i kraft af hans rolle i den tredje sæson af den populære dansk-svenske tv-serie "Broen".

Selv kan han ikke forstå, hvor årene er blevet af.

- Det er jo helt vildt. Jeg har spillet noget teater her, og jeg har en lejlighed i Danmark, så det er jo ikke fordi, jeg føler, at jeg ikke har været her eller har glemt sproget. Men det er stadig underligt at tænke på, at der er gået så lang tid, siger han til Ritzau Fokus.

I "Broen III" spiller han den københavnske politibetjent Henrik, der skal arbejde tæt sammen med sin til tider vanskelige svenske kollega Saga. Men Henrik har også en hemmelighed, som bliver afsløret for seerne lidt efter lidt.

Den 40-årige skuespiller har længe haft lyst til igen at arbejde med en dansk produktion, og det har været en god oplevelse at være tilbage i mere velkendte rammer.

- Det har været utroligt dejligt og rart at arbejde sammen med kolleger, jeg ikke har set længe. Det har været trygt, og jeg er kun blevet bekræftet i, hvor vanvittigt dygtige de skandinaviske lande er til det her med film og tv-serier, siger han.

I Danmark er skuespilleren bedst kendt fra filmene "Nordkraft", "Blå mænd" og "Flammen og citronen", men han har også spillet med i blandt andet Hollywood-succesen "Engle og Dæmoner". Han har altid været draget af at spille skuespil i udlandet.

- Jeg har altid haft en rejselyst, og det er udfordrende og spændende at få lov til at arbejde så frit som muligt. Jeg kommer ud i nogle afkroge af andre lande, sprog og spillemåder og møder nogle mennesker, som jeg nok ellers ikke vil møde, siger han.

Skuespilleren, der sidste år blev tildelt skuespilprisen Lauritzen Prisen, har en fast lejlighed i København, men han rejser meget rundt for at arbejde. Under optagelserne til "Broen" boede han eksempelvis otte måneder i Malmø. Derfor har han lært at føle sig hjemme i nye omgivelser.

- Den der hjemfornemmelse prøver jeg altid at have med mig uanset, hvor jeg går hen, fordi jeg rejser så meget. Hjem er jo ligeså meget en mental ting, som en fysisk ting. Det er en følelse, man godt kan tage med sig. Hjem er jo i bund og grund tryghed, og det prøver jeg at skabe, der hvor jeg er, siger skuespilleren.

- Jeg har nogle ritualer, jeg altid forsøger at gøre, når jeg tager ud. Jeg mediterer blandt andet, og så handler det også om at gøre de helt små ting, som man også ville gøre derhjemme, siger han.

Thure Lindhardt kan opleves i tredje sæson af tv-serien "Broen", der sendes søndag aften på DR1.

Vind ”Broen I” og ”Broen II” på DVD eller Blu-ray. I samarbejde med Gucca.dkudlover SE og HØR tre dvd-sæt og to Blu-ray sæt med den populære krimi. Du skal bare svare rigtigt på spørgsmålet herunder og udfylde felterne. Konkurrencen kører indtil 9. november klokken 12 – så kan du nå at se eller gense de to første sæsoner, inden du får den nervepirrende afslutning på sæson tre.

Hvis ikke du regner med at være en af de heldige vindere, kan du købe serien hos Gucca.dk

Sponsoreret indhold