Thure Lindhardt er hjemme igen: Jeg trængte til det

Efter mere end ti år med bopæl på Vesterbro ville Thure Lindhardt videre

Efter mere end ti år med bopæl på Vesterbro ville Thure Lindhardt videre

Foto: All Over

43-årige Thure Lindhardt har set flere hotelværelser i de seneste ti år end de fleste andre.

Selv om basen hele tiden har heddet København, har han på skift befundet sig på lokationer spredt ud over hele verden, og adresserne har heddet München, Budapest, Berlin, Los Angeles og London for at nævne nogle få.

Nu er han tilbage i Danmark, hvor han er aktuel med fjerde og sidste sæson af den dansk-svenske serie "Broen", og det er han ganske godt tilfreds med.

- Jeg trængte til det. Jeg har rejst så meget i de seneste ti år og levet på hotelværelser og arbejdet helt vildt meget. Det har været meget, meget spændende, men jeg kunne også mærke behovet for at komme hjem og tilbage til mine rødder.

- Jeg vil sige, at det var det helt rigtige at gøre, siger Thure Lindhardt, der for nylig er blevet far til en lille pige.

For de mange år på skiftende hotelværelser og susende igennem den ene lufthavn efter den anden gør noget ved én, fortæller han.

- Det er super spændende, men det kan også meget nemt blive rodløst. Nogle gange kan det være godt lige at stikke fingrene ned i den dybe muld og sige: "Okay, hvad kommer du af", siger Thure Lindhardt.

Hans cv tæller roller i udenlandske film og serier som "Engle og dæmoner", "The Last Kingdom" og "Despite the Falling Snow", men lige nu og her har Thure Lindhardt kikkerten rettet mod danske produktioner.

- Arbejdsmæssigt føler jeg, at der er noget rigtigt i det for mig nu. Det er ikke sådan, at jeg ikke vil arbejde i udlandet, for jeg kan godt lide det, men jeg er blevet mere selektiv med, hvad jeg laver.

- Jeg har knoklet så meget med så mange ting, at jeg kan mærke, at nu bliver jeg nødt til at fokusere på noget af det, hvor jeg kan gå endnu dybere. Det har jeg for eksempel kunnet her ved at sige ja til en ordentlig klump "Broen", forklarer han.

Til februar skal han spille med i "Revisoren" på Nørrebro Teater, og så skal han til foråret i gang med optagelserne til filmen "I krig og kærlighed".

Døren til Hollywood er på ingen måde lukket, men den er nok sat lidt på klem for nu. For Thure Lindhardt er ikke færdig med den verden, men alt i den er langtfra glamour og glitter, fortæller han.

- Jeg begynder måske langsomt at gennemskue et spil, et kollektivt magtspil, der handler om at være til noget og blive til noget og være med i et game, der mere handler om magt og succes, end det egentlig handler om måske at gøre noget godt for hinanden og for den verden, vi lever i.

- Det er der masser af kunst, der kan gøre. Lige nu vil jeg gerne fokusere mere på, hvordan jeg i bund og grund kan gøre en forskel. Og så kan det være, at jeg om fem år eller i morgen har lyst til at være med i "X-Men", siger Thure Lindhardt.

Fjerde sæson af "Broen" får premiere 1. januar klokken 21.00.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close