Thomas Helmig laver Danmarks VM-sang

Thomas Helmig kalder det en stor ære at få lov at lave Danmarks VM-sang.

Thomas Helmig kalder det en stor ære at få lov at lave Danmarks VM-sang.

Foto: All Over Press

 

'Hele Danmark op at stå'.

Det er titlen på Danmarks kommende VM-sang, der skal bære Christian Eriksen & co. til succes ved verdensmesterskabet i fodbold i Rusland.

Og landsholdet, der selv synger med på sangen, sådan som det er kutyme, får deres hedeste ønske opfyldt, da det er selveste Thomas Helmig, der skruer sangen sammen og synger for.

Det oplyser DBU tirsdag i en pressemeddelelse.

Det var tilbage i de glade minutter efter sejren på 5-1 over Irland i Dublin i playoff-kampen om kvalifikation til VM, at FC Københavns Viktor Fischer henvendte sig direkte til kameraet og sagde:

- Thomas er hermed inviteret til at indspille årets landsholdssang.

Thomas Helmigs hits er ifølge DBU, i lighed med udråbet 'Store patter!', allerede en integreret del af atmosfæren i omklædningsrummet i forbindelse med A-landsholdets kampe.

Helmig, der går en stor sommer i møde og bliver bedstefar for første gang, når datteren Ida-Marie nedkommer i august, er ydmyg og beæret over at være blevet spurgt, om han vil være komponist og sanger på den danske VM-sang.


Thomas Helmig er AGF-fan om en hals. Her er han til hjemmekamp i 2005 på det daværende Århus Stadion med afdøde Flemming 'Bamse' Jørgensen og datteren Ida-Marie. (Foto: All Over Press)

- Det er en kæmpe ære, for jeg har fulgt landsholdet hele mit liv.
 
- Jeg skulle lige finde vinklen, for jeg har ikke skrevet sådan en type sang før. Jeg har forsøgt at skrive om de følelser, fodbold i almindelighed og landsholdet i særdeleshed vækker i os. Samt om, hvad der er forbundet med at have et nationalt samlingspunkt, siger Thomas Helmig til DBU.
 
Viktor Fischer, der i sin tid formulerede ønsket om, at Helmig skulle skrive slagsangen, er begejstret.
 
-Thomas har fyldt vores omklædningsrum med kærlighed gennem hele kvalen. Vi har hele tiden håbet, at han ville blive soundtrack til vores – og hele Danmarks – VM. Jeg er ikke i tvivl om, at alle kommer til at danse med os og Thomas under slutrunden, siger Viktor Fischer til DBU.
 
Thomas Helmig har gennem karrieren solgt mere end halvanden million albums, har ramt førstepladsen på diverse hitlister et utal af gange og er den mest vindende kunstner nogensinde ved Dansk Grammy/Danish Music Awards, så drysser der bare en lille smule af Helmigs stjernestøv af på Hareides drenge, kan det da ikke blive til andet end succes i Rusland.
 
’Hele Danmark op at stå’ udkommer i begyndelsen af juni, så du har tid til at lære den inden Danmarks første VM-kamp mod Peru den 16. juni.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close