Nyheder 28. marts 2013

Thomas Hartmann: Taler til guderne

Se hvad den sjove komiker langt fra er tilfreds med
Foto: All OverNormalt er han megasjov på alskens standup-scener rundt omkring i landet og er kendt som en glad og charmerende fyr.

Men der er trods alt noget, der kan få den kendte komiker Thomas Hartmanns pis i kog: Vejret.

Det skrantende påskevejr og vejret i årets første måneder generelt har således fået Hartmann til tasterne i stor stil.

Thomas Hartmann: Kone og børn, nej tak

På sin Facebook-profil skriver han derfor et langt brev til vejrguderne, hvor han beder om bedre vejr.

Han mener nemlig, at det tilsyneladende ikke er gået op for de høje herrer, at vi lige nu står på tærsklen til april måned.

Vejret er da også udsædvanlig koldt for tiden. På samme tidspunkt sidste år blev der således målt helt op til 19 grader i Danmark.

Se brevet i dets fulde længde - og uredigeret - herunder.

Åbent brev til vejrguderne.

Kære vejrguder...
Omend jeg tvivler stærkt på jeres eksistens - eller eksistensen af nogen guder, for den sags skyld - retter jeg henvendelse til jer med en forespørgsel, eller rettere en bøn.
Jeg ved godt, at en mand, som hele sit liv har været kategorisk afvisende overfor tanken om overnaturlige entiteter af enhver art måske, i jeres øjne (eller hvad man nu ellers ser med, når man angiveligt er omnipotent) har mistet retten til at fremsætte ønsker, men jeg tager chancen, idet den statistiske sandsynlighed for at få et ja er uendeligt større, hvis man spørger nogen, der sandsyndligvis, men ikke med sikkerhed, siger nej end hvis man slet ikke spørger. Endvidere må jeg påpege, at diverse almægtige skaberkræfter ville have særdeles nemt ved at manifestere sig selv på måder, der ville overbevise halsstarrige agnostikere som mig. I virkeligheden er det din/jeres egen skyld, hvis folk tvivler på jeres eksistens eller endda diskuterer den og fører krige over den og dens karakter. Men nok om det. Tilbage til min forespørgsel. Ville det være muligt for jer at overbevise marts og april om at de officielt er forårsmåneder, og at de nuværende termiske tilstande er ganske uacceptable for måneder, der gerne vil bryste sig af at tilhøre denne populære kategori?!
Det kan ikke passe, at jeg, såfremt jeg skal gå en tur skal iføre mig skiundertøj, hue, handsker, termotrøje og dynejakke. Jeg har flere gange overvejet at fylde mine lommer med isterninger fra min dybfryser (eller, som jeg kalder den i denne tid: varmeskabet) så jeg havde mulighed for at stikke hænderne derned og lune dem. Endvidere har jeg begivet mig ind i ét af byens mere skumle kvarterer med henblik på at købe en riffel, som jeg kunne medbringe på vandreture og diverse ærinder udenfor husets mere tålelige klima, i tilfælde af at jeg skulle støde på en isbjørn, som, idet den efterhånden fandt det en kende lummert på Nordpolen, havde besluttet sig for at søge til Valbys køligere himmelstrøg og var migreret over den iskappe, jeg kan forestille mig ligger over 34% af den nordlige halvkugle.
Nogle, måske endda I, vil påstå, at det skyldes global opvarmning, men nu er dette brev altså rettet til vejrguder/gud, og desuden skal ingen få mig i gang med begrebet "global opvarmning" medmindre de har god tid og endnu bedre tålmodighed. For det første har der alle dage været fluktuationer i klimaet, og vores efterhånden ekstensive forbrug af fossile brændstoffer kan vel næppe klandres for de istider, der efterhånden har været... længe før vi havde skorstene, vil jeg lige påpege. Når nogen fremsætter argumenter som "det er den varmeste september siden 1671" argumenterer de, åbenbart uden at vide det, imod global opvarmning forårsaget af CO2 udslip; hvis det var varmeste september siden året før, hvor det var varmeste september siden året før etc. (altså en støt stigende kurve, for de som ikke orker at tænke tanken til ende) ville det være indikativt for en løbende udvikling, men når man åbenbart har oplevet lignende temperaturtilstande for flere hundrede år siden, skal årsagen nok findes andetsteds. Men det er som sagt en helt anden diskussion - en jeg vil stoppe nu, da mange mennesker kun læser enkelte ord i en sætning, før de beslutter sig for hvordan de vil misforstå den, og derfor vil drage den forhastede og fejlagtige konklusion at jeg er imod en fornuftigt miljøpolitik. Jeg går hundrede procent ind for at vi skal behandle miljøet fornuftigt - jeg er bare ikke så naiv at jeg tror vi kan løse problemet ved at fokusere på én enkelt ud af hundredevis af udslagsgivende faktorer. Fortsæt endelig debatten om global opvarmning, men gør mig en tjeneste: Kald det nu for Helvede "Global Udligning" for det er hvad det er!!! Det er muligt - det er faktisk bevist - at der er varmere på både Nord- og Sydpol, men der er SAT'ME GODT NOK KOLDERE I KØBENHAVN!!! Hvis I vil holde fast i det stærke brand, der efterhånden er skabt omkring terminologien, så kom i det mindste med en lille tilføjelse, så det fremover kaldes Global Opvarmning/Lokal Nedkøling.
Men tilbage til sagens kerne - det danske forårsvejr. Vi vil gerne bede om det nu, tak. Vi har betalt vores skat. Vi har, i gennemsnit, slidt 2.8 sneskovle ned i siden oktober. Vi har ikke haft slaver i mange, mange år. Ingen af os skyder pandaer (omend vi har en enkelt sladderbladsejer, som engang måtte skyde en isbjørn... noget hun formentlig snart får gavn af at have træning i.) Hvad har vi gjort for at fortjene dette?! Mit motoriserede legetøj står og vansmægter i fjerngaragen. Denne årstid bør genlyde af fuglekvidder og motorcyklers muntre summen. Giv os foråret tilbage... vi har undværet det længe nok.

M.v.h.

Thomas Hartmann

Sponsoreret indhold