Nyheder18. oktober 2009

Thomas Eje: Gør grin med Hornsleth

Entertaineren håner den berømte danske maler og laver kopier af de dyre lærreder på bare 15 minutter
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-dk09/oktober/thomas-eje-haaner-hornsleth-jpg.jpg

100 millioner dollars er prisen, hvis du vil have fingrene i en af Thomas Ejes efterligninger af den berømte kunsternes værker.

- Jeg har kigget på mange af hans billeder. De små collager med nogle streger, som går til meget høje priser. En aften sagde jeg for sjov til min kone, at det kunne jeg også gøre. Jeg ville se, hvor hurtigt jeg kunne lave et "Hornsleth"-billede. Så printede jeg hans ansigt ud, klistrede det op på et lærred, og gav ham bumser på. Derfor hedder det naturligvis "UDSLETH". Det er sarkastisk kunst - en del af min humor - og det er egentlig kærligt ment. Det er, ligesom når jeg laver parodier på folk. Og så kører jeg parodien helt ud ved at forlange 100 mio. dollars for collagen, siger Thomas Eje til Ekstra Bladet.

Kunstneren Kristian von Hornsleth tjener styrtende med penge på sine berømte collagemalerier, men har nu åbenbart fået en konkurrent i Thomas Eje.

Entertaineren kunne ikke få nok, da han først var gået i gang med kopieringen og malede derfor 2 billeder. Det andet forestiller Hornsleth med bryster og med skriften "Frem med patterne", og i stedet for Hornsleths normale signatur står der "Det' for Leth".

Thomas Eje har nu ikke tænkt sig at masseproducere billederne, og i stedet for de mange millioner dollars er han villig til at give sin kollega maleriet ganske gratis. Men det tog ham heller ikke mange minutter at håne Hornsleth. Collagerne var hurtigt malet.

- Åh, vel 10 minutter på hver. Nej, nok snarere et kvarter, griner Thomas Eje.

Sponsoreret indhold