THOMAS BUTTENSCHØN: HIV-POSITIV

Bag musikeren Thomas Buttenschøns glade smil lurer en familietragedie, der næsten ikke er til at holde ud. Danmarks pladeaktuelle krøltop nummer ét er født hiv-positiv, og begge hans biologiske forældre er i dag døde. Siden den tragiske diagnose har 23-årige Buttenschøn måttet tage medicin dagligt for at holde virussen i ave, og i dag er han velfungerende med bopæl og kæreste på Nørrebro. Og sin anden anmelderroste plade, "Billeder af min baggård", på gaden.

Da Thomas var et år gammel, flyttede familien til Danmark, hvor lægerne konstaterede, at alle tre var smittede af den dødelige virus. Thomas' far døde af aids i 1995, da Thomas var ti år, og året efter bukkede moderen under af malaria under en rejse i Zambia. Siden blev Thomas opfostret af en plejefamilie i Østjylland.

I 2004 var Buttenschøn tæt på at lide samme skæbne som sine biologiske forældre. Læger fandt ud af, den unge dreng led af svært overtryk i hjernen, og efter flere operationer lå han bevidstløs, kunne ikke tage føde til sig og fik det kun værre. Så meget værre, at lægerne til sidst opgav ham. Unge Thomas blev kørt hjem for at dø hos plejefamilien - men kom sig mirakuløst.

Læs hele historien i SE og HØR på torsdag

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close