Nyheder3. oktober 2009

Thomas Bo Larsen: Røde Kors-ambassadør i trods

Skuespilleren har været i Malawi og oplevet nøden på nærmeste hold
Thomas Bo Larsen opfordrer alle til at hjælpe ved landsindsamlingen
Thomas Bo Larsen opfordrer alle til at hjælpe ved landsindsamlingen
 Foto: All Over

Det er ikke overraskende, at Thomas Bo Larsen lader sig provokere. Den 46-årige skuespiller er berygtet for at have et heftigt temperament.

Men nu bruger han det i en positiv ånd. Han har meldt sig selv som ambassadør for Røde Kors, og grunden til, at han har taget det skridt, er ren trods.

Han så et morgen-TV-program, hvor der var et indslag om nøden i Sri Lanka.

- Røde Kors fik 1 minut, og så blev de fejet af, du ved, fordi man skulle have 4 minutter med en dame, der skulle have lavet hår og negle, siger han til B.T.

- Så tænkte jeg, at det simpelthen ikke kunne være rigtigt. Det provokerede - måske fordi jeg har rejst meget og set nød rundtomkring.

Nu har Thomas været på sin første rejse for Røde Kors, hvor han oplevede elendighederne i det ludfattige Malawi på nærmeste hold.

- Deres dagligdag er helt vild. De lever for 1 dollar om dagen, og 35 procent af de seksuelt aktive har aids. Gennemsnitslevealderen er 43 år, siger han til avisen og plæderer samtidig for, at danskerne kommer ud og giver enten en hånd med eller en skærv, når Røde Kors har landsindsamling i morgen.

Sponsoreret indhold