Nyheder31. januar 2024

Therese oprettede borgerforslag for at hjælpe sorgramte: Nu har over 50.000 skrevet under

Therese Raabo Fischer mistede sidste sommer sin mand. Siden har hun kæmpet for at få indført sorgorlov til andre efterladte – og nu har hendes borgerforslag så endelig rundt 50.000 underskrifter
Heart concept: Stone in heart shape is lying on the green grass
Efter Therese mistede sin mand, har hun kæmpet for at hjælpe andre, der ender i en lignende situation. Nu har hendes borgerforslag nået 50.000 underskrifter.
 Foto: Colourbox

LÆS OGSÅ: Therese fandt sin mand død derhjemme: Alt gik i stå i det sekund

På den lyseste sommerdag sidste år blev livet mørkt for Therese Raabo Fischer og familien. Her fandt hun nemlig sin elskede mand Tommy død derhjemme.

Siden har hun ikke kun kæmpet for at rejse sig selv og familien. Hun har også gjort alt for at hjælpe andre, der måtte ende i en lignende situation. Nu har Therese så nået en vild milepæl:

Over 50.000 danskere har således støttet hendes borgerforslag ”4 måneders sorgorlov, i forbindelse med dødsfald, til den tilbageværende forælder med børn under 18 år.”

– Tusind, tusind tak til alle jer, som har skrevet under, bakket op, bragt omtale og synliggjort forslaget. Jeg er enormt rørt og taknemmelig. Der er opstået en slags mening af Tommys meningsløse død, skriver en rørt Therese på sin instagramprofil.

Som reglerne er indtil videre, et sådan nu, kan den efterladte kun få to ugers orlov fra jobbet. Og det er ikke holdbart, mener Therese.

Derfor valgte hun sammen en række initiativtagere i september sidste år at oprette borgerforslaget. Nu har 50.000 skrevet under, hvilket betyder, at forslaget nu er klar til at gå videre i processen frem mod at blive behandlet i Folketinget.

I 2022 mistede 1.516 børn under 18 år enten én eller begge forældre. Det svarer til fire om dagen.

Sponsoreret indhold