Nyheder24. januar 2022

Terminal kræftsyg 19-årig donerer sin opsparing til kræftsyg 6-årig

Lægerne har givet 19-årige Rhys Langford seks måneder at leve i. Men på seks måneder, kan man nå at gøre en stor forskel. Nu har han doneret sine penge til 6-årige Jacob Jones, der også kæmper med en kræftsygdom.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/screenshot_10.png

En terminalt syg teenager har givet sin opsparing til en seksårig dreng, han aldrig har mødt.

Det skriver Mirror.

Rhys Langford var 18 år, da han blev diagnosticeret med en form for knoglekræft kaldet osteosarcoma i oktober 2020.

Efter 16 måneder med kemoterapi fik han for nylig at vide, at kræften var vendt tilbage. Lægerne har fortalt ham, at han kan have op til seks måneder tilbage at leve i, men det kan også være så få som tre.

Startede indsamling for fremmed

Da Rhys fandt ud af, han ikke ville komme igennem sygdommen, startede den 19-årige en indsamling, der skulle hjælpe den unge Jacob Jones, der som seksårig har været kræftsyg i fire af dem.

Selv smed han også 1000 pund i fra sin egen indsamling, hvilket svarer til omkring 8850 danske kroner.

De kendte ikke noget til hinanden, men de to familier er begyndt at have kontakt.

-Sikke en fantastisk person Rhys er, for at gøre det han gør. Vi er fuldstændig overvældede, fortæller Jacobs bedstemor Dawn.

Kræften er vendt tilbage

-Jeg ved, at der intet kan gøres for mig, men som et af mine mange sidste ønsker, vil jeg gerne hjælpe Jacob og hjælpe ham med at kæmpe imod denne frygtelige sygdom, fortæller Rhys.

De bor begge i byen Ebbw Vale i Wales, men de har aldrig mødt hinanden. Så mens Rhys kæmper mod knoglekræft, har Jacob kæmpet mod neuroblastoma, kræft i nervecellerne.

Efter at være blevet erklæret rask, dukkede der en ny læsion op på Jacobs lever. Så nu frygter familien, at hans sygdom er vendt tilbage, indtil de får svar fra en biopsi.

Sidste ønske

I en sidste hjerteskærende bøn på GoFundMe fortæller Rhys, at han ønsker, hans sidste gave er at hjælpe lille Jacob til at få det bedre.

Hans mor Catherine Langford fortæller også, at hendes søn havde givet hende besked på at starte indsamlingen.

Hun fortalte også Jacobs familie, at Rhys' ord var, at hvis de ikke kan redde ham, vil han gerne hjælpe med at redde den lille dreng Jacob.

-Vi er som familie knuste, men vi er også meget stolte over Rhys, og hvad han gør på trods af sin egen terminale prognose.

Blodpropper og amputering

Til indsamlingen har Rhys skrevet et langt opslag.

”Som mange af jer ved, startede min kræftrejse da jeg var 18! I oktober 020 blev jeg diagnosticeret med osteosarcoma”

”Jeg gik igennem 16 måneders intens kemo, amputation, immunterapi, fysioterapi, mange infektioner, to blodpropper, indre blødninger, blod- og blodpladetransfusion – jeg har mistet tællingen, og listen fortsætter!”

”I november 2021 begyndte jeg at blive syg igen, og endte med at få blodforgiftningen og enorme blodpropper.”

Jeg skal dø

”Jeg brugte næsten fem uger på hospitalet igen, blev undersøgt mere, MRI, CT og andre scanninger, for at blive fortalt den 4. januar i år, at min kræft er kommet tilbage og har spredt sig meget hurtigt til mine lunger, ben, hofte, skridt, ryg og numse-areal, og nu er der ikke mere, man kan gøre for mig.

Han fortsætter og skriver, at han er døende, men da han læste om lille Jacob og hans kamp mod kræften, blev han rigtig ked af det. Nu hvor han ved, der ikke kan gøres mere for ham, vil han gerne hjælpe Jacob kæmpe imod den frygtelige sygdom.

Derefter skriver han, at Jacobs familie mangler penge til behandling, og at han har overført 1000 pund og opfordrer andre til også at smide i puljen.

Kræftfri i 2019

Jacob har været inde og ude af hospitalet, siden han var to år.

Hans forældre Alwyn og Emma har allerede en gang indsamlet mange tusind pund til eksperimentel behandling, inden Jacob blev erklæret kræftfri i 2019.

Men nu viser det sig, at Jacobs kræft er vendt tilbage som en læsion på leveren.

Gud velsigne ham

På Jacobs facebookside skriver familien, at de er overvældet over Rhys’ gave.

”Vi har fået en fantastisk donation på 1000 pund fra en skøn person ved navn Rhys. Denne 19-årige har kun få måneder tilbage at leve i på grund af tilbagevendende kræft, og alligevel har han læst om Jacobs historie, og hans ønske er at donere nogle af hans penge til at hjælpe,” står der blandt andet i opslaget.

Vil aldrig glemme ham

Derudover siger Jacobs bedstemor, at de som familie ikke kan takke Rhys nok.

-Her er en ung man som ikke har lang tid at leve i, og alligevel har han læst Jacob historie og vil hjælpe.

Bedstemoren kalder også både Rhys for medfølende og skøn.

-Vi er knuste og kede af det på han og hans families vegne, men vi vil aldrig glemme, hvad han har gjort for Jacob.

Sponsoreret indhold