Nyheder31. maj 2022

Temperaturen kan gå fra 25 til 50 grader på en halv time: Efterlad IKKE hunden i bilen

Sidste år modtog 1812 over 80 henvendelser fra borgere, der bekymrede sig for hunde i parkerede biler
Selv meget kort tid i en bil kan blive for varmt for en hund. En bil parkeret i 20 graders varme kan hurtigt komme op på 40-50 grader
Selv meget kort tid i en bil kan blive for varmt for en hund. En bil parkeret i 20 graders varme kan hurtigt komme op på 40-50 grader
 Foto: Dyrenes Beskyttelse

Sommeren er over os, og det er til stor glæde for de fleste, selv om vejret p.t. ikke lægger op tilden store strandtur.

Men ét medlem af familien kan faktisk få alt for meget af den gode varme, som sommeren fører med sig. Det firbenede familiemedlem.

For hvis familien hurtig skal et smut ind og handle, er det fristende at lade Fido blive i bilen, de 30 minutter handleturen tager.

Men en halv time i varmen kan være al for lang tid for en hund i en parkeret bil.

Det forklarer familedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen i en pressemeddelelse.

- Det er et problem, fordi høje temperaturer allerede efter kort tid bliver kritiske for hunde og biler bliver hurtigt meget varme. Vi mennesker sveder varmen ud af hele kroppen, men hunde kan kun komme af med varme via poterne og munden.

- Mange mennesker forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn i bilen, siger han.

Temperaturen i en bil kan stige uhyggelig hurtigt, og derfor er det vigtig at have hunden i tankerne, selv om dit ærinde kræver meget kort tid.

Vi mennesker sveder varmen ud af hele kroppen, men hunde kan kun komme af med varme via poterne og munden

Familedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen

Bedre at hunden bliver hjemme

Ifølge Dyrenes Beskyttelse stiger temperaturen i en parkeret bil med 10-15 grader hvert kvarter på de varme sommerdage.

Derfor er hunden oftest bedre tjent med slet ikke at komme med på tur, hvis den alligevel skal tilbringe tid i bilen

- Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand, frem for at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, understreger Jens Jokumsen.

En tommelfingerregel er, at når udetemperaturen rammer omkring 20 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme helt op på 40-50 grader.

Er det absolut nødvendigt at forlade en hund eller kat i en parkeret bil, er det vigtigt at parkere i skyggen, og gerne åbne mindst to vinduer på klem. Også bagsmækken skal gerne åbnes, så luften kan strømme gennem bilen.

Derudover skal dyret have adgang til frisk vand og så er det også en god idé at lægge en seddel med dit mobilnummer i foruden, hvis en kritisk situation skulle opstå.

Sådan hjælper du dyr med hedeslag

- Hjælp dyret med drikkevand, kølige omslag og skygge.

- Hvis du ikke selv kan komme til at hjælpe dyret, ring 114 til politiet eller 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral.

- Dyreejere til et dyr med hedeslag bør kontakte en dyrlæge øjeblikkeligt.

Sponsoreret indhold