Nyheder12. december 2022

Teenager sprang ind til pandaerne i australsk zoo: Her er forklaringen

En high school-elev måtte reddes ud af pandaernes indhegning i byen Adelaides zoologiske have
Heldigvis var de to pandaer, Wang Wang og Fu Ni, i gang med deres middagslur, da teenageren forcerede deres indhegning 
Heldigvis var de to pandaer, Wang Wang og Fu Ni, i gang med deres middagslur, da teenageren forcerede deres indhegning
 Foto: Adelaide Zoo

Under stor dramatik måtte en australsk skoleelev reddes ud af pandaburet i Australiens næststørste zoologiske have i Adelaide.

Efter drengen forcerede det elektriske hegn til de to store dyr, blev hele pandaanlægget lukket ned i en halv time mandag ved frokosttid.

Det skriver det australske medie ABC.

Det usædvanlige – og ekstremt farlige – stunt fra teenageren side har fået dyreparken til at gennemgå deres sikkerhedsprotokoller.

Den zoologiske have bekræfter, at high school-eleven var sammen med en gruppe fra sin skole, da de kom forbi pandaerne Wang Wang og Fu Ni, som har hjemme i en stor indhegning i Adelaide Zoo.

Eleven kravlede ind over den store pandaindhegning for at hente en tabt mobiltelefon, som han var i færd med at bruge til at filme de to store bjørne med, før han tabte den ned i deres bur.

Det var her ved udendørsarealet hos pandaerne, den unge dreng mandag tabte sin telefon, og efterfølgende sprang over indhegningen 
Det var her ved udendørsarealet hos pandaerne, den unge dreng mandag tabte sin telefon, og efterfølgende sprang over indhegningen
 Foto: Adelaide Zoo

Selvom det hurtigt lykkedes personalet at få den unge mand ud af buret igen, så satte episoden gang i et større nødberedskab i hele haven.

Den administrerende direktør for den zoologiske have, Elaine Bensted kunne beroligende fortælle, at hverken dyr eller skoleelev var kommet til skade ved hændelsen, men hun rådede alligevel teenageren til at søge lægehjælp, da han har været i kontakt med den elektriske indhegning.

– Han tog den ukloge beslutning at forsøge at hente sin tabte telefon, og overtrådte derfor indhegningen, fortæller hun.

Hun fortsætter:

– Vi var i stand til at slukke for ledningerne, som beskytter området med dyrene, og herefter brugte vi en stige til at hente eleven tilbage. Han havde det fint, men klagede over snurren i fingrene, fordi han havde rørt ved indhegningens wire, men vi er lettede over at kunne sige, at der vist ikke er sket mere end det.

Ifølge de australske medier, der skriver om optrinnet, var det kun den ene af pandaerne, der befandt sig i udeområdet bag indhegningen, og at begge dyr heldigvis sov.

Pandernes bambusskov, som er en af havens absolutte tilløbsstykker, kunne genåbne allerede en halv time efter episoden.

Den zoologiske have i Adelaide har haft deres hyr med pandaer i år. Tilbage i august var det den røde af slagsen, der lykkedes med at holde fri fra sin tjans som zoo-dyr i hele to dage efter en flugt. Den blev siden indfanget i en nærliggende botanisk have.

Sponsoreret indhold