Nyheder7. august 2023

Teenager dræbt i togulykke: DSB smider blomster og hilsner i skraldespanden

Blomster og hilsner fra pårørende og venner kom aldrig med i 16-årigs kiste - DSB lægger sig fladt ned og undskylder
De mange blomster og hilsner skulle med i drengens kiste.
De mange blomster og hilsner skulle med i drengens kiste.
 Foto: Presse-fotos.dk

Ved du mere om episoden? Eller kender du til en lignende oplevelse? Så hører vi gerne fra dig. Skriv en fortrolig mail til journalisten på saad@sh.dk

Lørdag aften 15. juli blev en 16-årig dreng dræbt i forbindelse med en togulykke på Vordingborg Station.

Til Presse-fotos.dk sagde politiet kort efter ulykken, at der var tale om en tragisk hændelse, som var skyld i, at drengen omkom.

Dagen efter samlede en gruppe mennesker sig på stationen for at mindes teenageren, hvor der blev lagt blomster, lys og hilsner fra alle dem, der holdt af ham, skrev mediet, der havde billeder fra mindehøjtidelighed.

Men nu kan SE og HØR afsløre, at de mange blomster og hilsner blev fjernet fra sporet - hvor drengen omkom - og smidt i skraldespanden. Det skete blot fire dage senere, altså om torsdagen.

Og som SE og HØR forstår det, skulle de mange blomster og hilsner med ned i den 16-åriges kiste.

DSB valgte at smide alle minderne i skraldespanden, på nær to buketter blomster der blev flyttet om på parkeringspladsen foran Vordingborg Station.

Medie: Sådan skete det

Sjællandske Nyheder skrev, at der lørdag 15. juli stod cirka 200 primært unge mennesker på Vordingborg Station og ventede på toget fra Nykøbing Falster mod Næstved..

Da man kunne se toget, tudede det, og det endte med, at det aldrig kom helt hen til perronen.

Det fik de mange mennesker til at løbe hen til toget, hvor togpersoanlet oplyste, at de skulle gå tilbage, og at dørene ikke ville blive åbnet.

Kort efter kom ambulance, politi, lægebil og brandvæsen til stedet.

SE og HØR har derfor været i kontakt med DSB, som bekræfter sagen. DSB’s chef for stationsservice, Jørgen Dyrendal Rasmussen, beklager dybt episoden og understreger, at den "normale procedure" ikke er blevet overholdt.

- Det er dybt beklageligt. Vi har en helt klar procedure og ovenikøbet en instruks for, hvordan vi håndterer sådan nogle sager, fortæller Jørgen Dyrendal Rasmussen.

- Men det er simpelthen sket, fordi processen har været forkert og er håndteret forkert, siger han til SE og HØR.

DSB’s chef for stationsservice fortæller videre, at der har været tale om en underleverandør, som DSB via deres servicecenter sendte ud til Vordingborg Station.

Og det var altså denne underleverandør, der endte med at smide de fleste af drengens blomster og alle hilsner i skraldespanden.

- Hvorfor valgte DSB at sende en underleverandør ud til et sted, der nu er så sårbart for så mange pårørende?

- Normalt gør vi det selv, men blandt andet på grund af ferie er der blevet taget nogle forkerte beslutninger om, hvordan opgaven skulle håndteres, forklarer Jørgen Dyrendal Rasmussen.

- Hvad tænker du om, at alle blomsterne og hilsnerne skulle med i drengens kiste?

- Jeg synes da, det er ganske forfærdeligt. Jeg er på DSBs vegne virkelig ked af det.

- Jeg kan levende forstå, at pårørende er berørte af det. Det skal jeg dybt beklage, lyder de afsluttende ord fra Jørgen Dyrendal Rasmussen.

Sponsoreret indhold