Tech24. april 2024 (opd. 25. april 2024)

Meta leverer super godt regnskab

Meta, der ejer Facebook og Instagram, tjener en hulens masse penge
Meta blev grundlagt i februar 2004.
Meta blev grundlagt i februar 2004.
 Foto: Sebastien Bozon/AFP/Ritzau Scanpix

Selskabet Meta, der blandt andet ejer Facebook og Instagram, kan præsentere et solidt overskud for årets tre første måneder. 12,4 milliarder dollar - svarende til omkring 86,5 milliarder kroner.

Det er en stigning på 27 procent i forhold til samme periode sidste år, skriver nyhedsbureauet Reuters. Selskabets omsætning lyder på 36,46 milliarder dollar, omkring 254 milliarder kroner.

Ifølge Børsen er aktien faldet med 13 procent efter børsluk som følge af regnskabet. Ifølge mediet er årsagen Metas forventninger til det igangværende kvartal.

Her forventer selskabet at omsætte for mellem 36,5 og 39 milliarder dollar.

Metas aktie er siden årsskiftet steget med omkring 40 procent.

Ifølge The New York Times har selskabet udvidet planer om at investere i kunstig intelligens, som skal bruges på tværs af selskabets platforme.

Metas administrerende direktør, Mark Zuckerberg, kalder regnskabet for "en god start på året" og fortæller, at selskabet investerer mellem 35 og 40 milliarder dollar. Det svarer til mellem 244 og 279 milliarder kroner.

Tidligere lød det, at selskabet ville investere mellem 30 og 37 milliarder dollar i mere kunstig intelligens.

Pengene skal bruges på den infrastruktur, kunstig intelligens kræver - som blandt andet tæller datacentre, computerchips og udvikling.

Meta vil blandt andet bruge kunstig intelligens i forbindelse med Metaverset, som er selskabets vision om et digitalt univers, hvor brugere kan interagere med hinanden gennem figurer kaldet avatarer.

Som led i det har selskabet også investeret i udviklingen af virtual reality-briller og andet hardware til at gøre det muligt.

Sidste år fyrede Meta i flere omgange medarbejdere i et spareprogram, Mark Zuckerberg kaldte "effektivitetens år".

Sponsoreret indhold