Tech30. januar 2024 (opd. 31. januar 2024)

Kunstig intelligens hjælper Google med endnu et milliardoverskud

Alphabet, der blandt andet ejer Google, kan bryste sig af et kvartalsoverskud på svimlende 20,7 milliarder dollar
LAS VEGS, NV - JANUARY 11: Google logo at the Las Vegas Convention Center during CES 2024 in Las Vegas, Nevada, on January 11, 2024. Credit: DeeCee Carter/MediaPunch /IPX
Google mangler ikke penge. Det fremgår tydeligt at firmaet bag Google, Alpabets, regnskab.
 Foto: Deecee Carter/AP/Ritzau Scanpix

Alphabet, selskabet bag Google, nåede i fjerde kvartal af 2023 et overskud på 20,7 milliarder dollar. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Overskuddet svarer til omkring 142 milliarder kroner.

Omsætningen lander for perioden på 86,3 milliarder dollar - svarende til omkring 593 milliarder kroner.

Ifølge selskabet selv har arbejdet med kunstig intelligens bidraget til resultaterne.

Blandt andet er videoplatformen YouTube nemlig en drivkraft bag tallene, og det samme er YouTubes enhed for såkaldt cloudcomputing. Det er levering af tjenester som eksempelvis servere, databaser og analyse.

- Hver af disse har allerede gavn af vores investeringer i og innovation inden for kunstig intelligens, siger Sundar Pichai, der er administrerende direktør i selskabet, i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Ifølge finansmediet MarketWire klarede internetkæmpen sig overordnet set bedre end ventet gennem sit fjerde kvartal.

Når det kommer til selskabets plads på annoncemarkedet har Alphabet de seneste år mødt stigende konkurrence fra platforme som Facebook, Instagram, TikTok og Amazon.com.

På dette område alene formåede selskabet at øge sin omsætning til 65,5 milliarder dollar, hvilket svarer til omkring 450 milliarder kroner. Analytikere havde dog forventet at se en større vækst i annonceforretningen, skriver Reuters.

Sponsoreret indhold