Tech23. januar 2024

Astralis henter cheftræner hos konkurrent

Har ansat Casper "ruggah" Due som ny træner i håbet om atter at dominere i Counter-Strike
Astralis har haft en svær periode, som holder nu forsøger at kæmpe sig tilbage fra.
Astralis har haft en svær periode, som holder nu forsøger at kæmpe sig tilbage fra.
 Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Det danske Counter-Strike-hold Astralis har sat punktum for den seneste tids søgen efter en ny træner. Tirsdag oplyser organisationen i en pressemeddelelse, at man har skrevet kontrakt med Casper "ruggah" Due.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at lave en aftale med Casper, som, udover at være en rigtig dygtig træner, kommer med erfaring fra højeste niveau, siger sportsdirektør Kasper Straube i pressemeddelelsen.

- Det er noget af det, vi har prioriteret, og ansættelsen sker på baggrund af en større analyse og overvejelser omkring det at være træner i Astralis, kulturen og de forventninger, vi har til vores trænerteam.

Kort før jul annoncerede Astralis, at man stoppede samarbejdet med daværende cheftræner Peter "casle" Ardenskjold.

35-årige Casper "ruggah" Due er aktuelt træner for OG-holdet. Han tiltræder hos Astralis senest 1. april, når hans nuværende kontrakt udløber.

Indtil da fortsætter assistenttræner Mathias "R0nic" Pinholt som vikarierende cheftræner.

Casper "ruggah" Due er selv tidligere spiller. Fra 2008 til 2013 sad han selv ved tastaturet for forskellige hold. Fra 2016 trådte han ind i trænergerningen og har stået i spidsen for hold som OpTic Gaming og det hedengangne North.

Astralis har famlet efter fordums niveau de seneste par år, hvilket også afspejler sig i svingdøren både på spiller- og trænersiden i samme periode.

Under succestræner Danny "zonic" Sørensens ledelse var Astralis altdominerende i 2018 og 2019 og havde også et godt 2020.

I 2021 virkede holdet lidt metaltræt, og i november sagde man farvel til både "zonic" og to af holdets spillere.

Casper "ruggah" Due bliver den fjerde permanente cheftræner for Astralis, siden "zonic" forlod posten i november 2021.

Sponsoreret indhold