Nyheder16. august 2008

Talent 2008: Søren var trækkerdreng

- Jeg gjorde det for at overleve og kun, når det var højst nødvendigt, siger det 19-årige sangtalent
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/talentsoren-jpg.jpg
 Foto: DR

Dommerne var rørte, da Søren stillede sig op på scenen og sang klart og rent og helt uden hjælp fra musik og orkester.

Men den 19-årige spinkle dreng er vandt til at stå helt alene.

I et interview med B.T. fortæller han om en barndom præget af vold, mobning og ensomhed.

Da han var to år gammel blev hans forældre skilt, og hans voldelige far fik forældremyndigheden over ham.

- De første mange år husker jeg selvfølgelig ikke. Men jeg har fået fortalt, jeg allerede som seksårig blev indlagt på Roskilde Sygehus. Jeg havde mistet synet på mit ene øje, fordi min far havde tæsket mig, fortæller Søren Aagaard til B.T.

Da han var 10 år gammel eskalerede volden. Han begyndte at slå igen. Det gjorde faren endnu mere hidsig. Da Søren var ca.13 år gammel fik han nok og stak af.

- Jeg prøvede først at bo hos min mor. Men alt hvad jeg havde lært hos min far, det var vold. Og det gik ud over min lillebror og min mor.

Til sidst ville han prøve lykken i København.

Levede af at sælge sig selv

- Jeg tog til Christiania, og her følte jeg for første gang, at jeg kunne være i fred. Men jeg havde ingen penge, og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg kunne sælge mig selv.

- Jeg gjorde det for at overleve og kun, når det var højst nødvendigt. Jeg tjente alt mellem 500 til 3.000 kr. per gang. Og pengene blev brugt på husly og mad, siger Søren, der havde prostitution som en naturlig del af sin hverdag indtil for to år siden. Da kom han på produktionsskole i Næstved og fik et rigtigt arbejde.

Mens Søren har afbrudt kontakten til sin far, har han fået et godt forhold til sin mor. Hun var også blandt publikum, da han stillede op til Talent 2008.

- Jeg har aldrig haft ondt af mig selv. Og jeg har altid tænkt, at der findes mange andre, der har det hårdere end mig (…) Jeg har det rigtig godt i dag. Jeg vil ikke undvære alt det, jeg har været igennem, for så ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag, siger han til B.T.Sponsoreret indhold