Nyheder15. august 2008

Talent 2008: Den gode, den onde og den grumme

I aften går det løs, når DR sender det første afsnit af X Factor’s afløser, Talent 2008. Mød den benhårde dommertrio
Martin Hall, Julie Steincke og Peter Aalbæk er de tre dommere i "Talent 2008"
Martin Hall, Julie Steincke og Peter Aalbæk er de tre dommere i "Talent 2008"
 Foto: Claus Poulsen

Intet mindre end 3000 danskere har meldt sig på banen med alt fra kolbøtte-show og mandestrip til sang og hoppende geder. Til at skelne skidtet fra guldet har DR endnu engang allieret sig med en benhård dommertrio.

Den gode: Julie Steincke

31 år. Musicalstjerne. Født i Danmark, men har italiensk blod i årene.

Hvilken rolle har du i dommerpanelet?
- Jeg ved, hvordan det er at gå til auditions, så måske er jeg den forstående dommer. Men jeg er stadig ærlig.

Hvad er din bedste talent-oplevelse?
- At opdage hvor meget talent der findes i Danmark. Der er så utrolig mange typer og former for talent, det er helt fantastisk. Faktisk har jeg flere gange mistet min stemme, fordi jeg har grinet så meget under de mange auditions.

Hvad er din værste talent-oplevelse?
- Det har klart været at sige farvel til nogle talenter. Blandt dommerne har vi ikke altid været enige om, hvem der skulle gå videre, det gav mig faktisk hovedpine mere end én gang.

Har du et skjult talent?
- Det er ret pinligt, men jeg er fantastisk til at bøvse højt. Meget feminint og stilfuldt, ikke? Jeg opdagede det til min fætters fødselsdag for mange år siden, hvor jeg vandt en bøvsekonkurrence. Tricket er masser af brus, så man skal helst drikke en masse sodavand.

Den onde: Martin Hall

45 år. Multitalent der både har lavet musik, skrevet bøger og senest debuteret som skuespiller i filmen "Flammen og Citronen"

Hvilken rolle har du i dommerpanelet?
- Alle har vist haft en forventning om, at jeg var en ny Blachman-karakter, specielt fordi vores baggrunde har ligheder. Men i virkeligheden har der været dage, hvor jeg har været utrolig negativ og andre dage, hvor Peter har været grovere, end jeg troede, man måtte være på TV.

Hvad er din bedste talent-oplevelse?
- For en københavner-snude som mig var det overraskende at finde de bedste oplevelser i Hjørring af alle steder. Det var helt fantastisk at sådan et område, som jeg ikke rigtig kender noget til, kan have så meget talent. Faktisk kommer min personlige favorit derfra.

Hvad er din værste talent-oplevelse?
- Det har faktisk været ude i kulissen. Der har været nogle utrolig anmassende forældre, hvor man er blevet i tvivl om, om det er dem eller børnene, der vil det.

Har du et skjult talent?
- Jeg går desværre ikke rundt og gemmer på et særlig talent. Jeg har bredt mig over mange ting igennem årene, lige fra musik til litteratur og senest skuespil, så jeg tror, det hele er ude i det åbne.

Den grumme: Peter Aalbæk Jensen

52 år. Filmproducent og stifter af filmselskabet Zentropa. Bedst kendt som "Ålen"

Hvilken rolle har du i dommerpanelet?
- Min rolle er nok at være mig selv. Det kan virke meget voldsomt, fordi jeg er en meget kontant person. Men i min verden viser man størst respekt ved at behandle en 8-årig og en 80-årig ens. Det lyder en smule Blachman-agtigt, men Blachman er den bedste. Jeg ser bedre ud, men han er den intelligente.

Hvad er din bedste talent-oplevelse?
- Der har været en masse genrer, som for eksempel gøgl, som jeg troede, at jeg ville hade. Men her er jeg gang på gang blevet overrasket med helt fantastiske oplevelser.

Hvad er din værste talent-oplevelse?
- Det værste ved hele talent-jagten har egentlig været de lange dage. Efter 8-9 timer bliver man bare sindsyg træt. Jeg har virkelig fået en nyfunden respekt for TV-værter, som gør det hver dag.

Har du et skjult talent?
- Nok mere en skjult ambition. Jeg spiller trommer, så jeg kender godt følelsen af at gå slukøret hjem med trommestikkerne og tårer der løber.

Sponsoreret indhold