Nyheder20. december 2021

Tager konsekvensen: Pluto Group corona-lukker restauranter på ubestemt tid

Har du booked bord på Pluto eller Gorilla, så står du til at blive skuffet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hos Pluto Group, der ejer en række populære restauranter i København, lukker man ned på grund af den høje corona-smitte og de nye retningslinjer.

Det skriver Pluto Group i en pressemeddelelse.

Der er altså tale om restauranterne Maison, Gorilla, Retour på Vesterbro og Indre By samt Michelin-anbefalede Pluto, som går i dvale.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-97651_1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Michelin-anbefalede Pluto lukker året ud. (Foto: Thomas Laursen)

Det vides endnu ikke, hvornår de genåbner.

I meddelelsen lyder det, at de vender tilbage i 2022, hvor de håber på at have et større overblik og en plan for, hvornår de genåbner.

Ansvarligt valg

- Vi vurderer at en nedlukning af alle restauranterne er det mest ansvarlig for vores virksomhed, vores gæster og vores personale. Vi ser ind i en tid med høj smitte blandt gæster og personale, samt en stor nedgang i gæsteantal, udtaler direktør Jesper Madirazza–Marcussen.

- Alt dette vil medføre store timebesparelser på personalet, nogen steder helt op til 40%. Det mener vi er meget uholdbart for alt det personale det kommer til at ramme.

Ved nedlukningen aktiverer restaurant-kæden dermed også de hjælpepakker, som for nyligt blev besluttet politisk. Det gør, at de kan sikre deres personale, oplyser Pluto Group.

Med aftalen kan restauranterne nemlig lukke frivilligt med kompensation, hvis man er ramt af begræsningerne.

Med de nye retningslinjer skal restauranter og barer lukke klokken 23 med sidste udskænkning klokken 22.

Der er også sat krav til, hvor mange gæster, de må være pr. kvadratmeter. Med siddende gæster skal der være to kvadratmeter pr. person, og står gæsterne op, skal de have fire kvadratmeter pr. person.

Sponsoreret indhold