Nyheder12. april 2022

Tæt på flystyrt i København: Kunne ikke komme op

De danske myndigheder undersøger en alvorlig hændelse i København, hvor flere end 100 mennesker i sidste uge angiveligt var i overhængende livsfare under landingen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

TIP OS: Kender du mere til sagen eller var med ombord? Del din viden i en mail til heine@sh.dk

Det var angiveligt mere held end forstand, at 102 passagerer og syv besætningsmedlemmer fredag middag slap med livet i behold, da deres fly forsøgte at lande i Københavns Lufthavn.

Ifølge en omfattende rapport om den alvorlige hændelse var piloterne på et TAP Air Portugal-fly ved at lande på den såkaldte tværbane i København.

Under landingsforsøget kom flyet, et Airbus A320-200, ud af balance og var meget tæt på at ramme jorden med den venstre vinge.

Og da piloterne forsøgte at få flyet i luften igen, kunne det ikke komme nok op i fart til at nå en højde, der er sikkerhedsmæssig forsvarlig.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/fly_4.jpg
 Grafik: FlightRadar

Sådan slutningen på flyturen ud, da flyet fra Portugal fredag var tæt på en katastrofe i Københavns Lufthavn. Grafik: FlightRadar

Står stadig i lufthavnen

Flyet strøg mod venstre og væk fra landingsbanen og ind over et boligkvarter i en usædvanlig lav højde på mindre end 100 meter, lyder det i rapporten.

Heldigvis var der løfteevne til, at maskinen kunne komme hen over hegn og bygninger i området. Og kort efter fik det fart nok på til at stige op.

20 minutter senere landede flyet og de 109 ombord sikkert, men flyet står fortsat i lufthavnen, mens den alvorlige hændelse bliver kulegravet af myndighedernes eksperter.

Sponsoreret indhold