Nyheder13. februar 2023

Tæt på at drukne i chokolade: Nu har fabrikken fået gigantisk bøde

Sidste år faldt to medarbejdere i et kar fyldt med chokolade – nu har fabrikken, der blandt andet producerer Mars og M&M's – fået en gigantisk bøde
I en amerikansk fabrik, der blandt andet producerer M&M's, var det tæt på at gå helt galt for to medarbejdere. nbsp;
I en amerikansk fabrik, der blandt andet producerer M&M 's, var det tæt på at gå helt galt for to medarbejdere.
 Foto: Ho/AFP/Ritzau Scanpix

Det var en arbejdsulykke af de sjældnere slags, der i sommer ramte alverdens medier.

To medarbejdere faldt i juni 2022 ned i et chokoladekar på en chokoladefabrik, og redningsfolkene blev nødt til at skære et hul i siden af karret for at befri de to personer fra deres ufrivillige chokoladebad.

Den aparte arbejdsulykke skete hos Mars Wrigley i Elizabethtown i Pennsylvania, hvor der blandt andet produceres Mars-barer og M&M's.

Ulykken sendte de to medarbejdere på hospitalet, men der var ifølge Metro ingen indikation på, at de to var kommet til skade efter deres møde med den 45 grader varme mælkechokolade.

Selv om medarbejderne slap uden skader, så er Mars Wrigley nu blevet tildelt en bøde på over 100.000 kr., fordi der ifølge de amerikanske tilsynsmyndigheder ikke var styr på sikkerhedsprocedurerne.

Det var medarbejdere fra et eksternt firma, der var hyret ind til at vedligeholde chokoladekarrene, og tilsynsmyndigheden har vurderet, at medarbejderne ikke havde den rette autorisation til at arbejde med tankene, ligesom de ikke var trænet i de rette sikkerhedsprocedurer.

Udover Mars-barer og M&M's producerer Mars Wrigley også Snickers og Twix.

Sponsoreret indhold