Nyheder1. september 2022

Tænk kreativt og tjek dit budget: Luksusfælden-ekspert Kenneth Hansen giver sine bedste sparetips

De dyre priser gør det vigtigere at lægge et budget for måneden
Indkøbsturen er dyrere, end den var for et år siden.
Indkøbsturen er dyrere, end den var for et år siden.
 Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

– Det er et spørgsmål om at tænke alternativt i disse tider.

Kenneth Hansen

Det har i den grad været sjovere at handle ind, end det er lige nu.

For den tårnhøje inflation har skubbet priserne på nærmest alle varer i vejret, og det efterlader færre midler til tant og fjas.

Men med den rette spareplan kan indkøbsturen måske fortsat være en overkommelig opgave, som ikke behøver at koste kassen.

SE og HØR har taget en snak med Kenneth Hansen, der er ekspert i “Luksusfælden”, og hørt om, hvad man skal gøre for at få pengene til at række længst muligt.

For ham er det bedste råd, han kan give, at man får et overblik over, hvor stort et råderum man har hver måned og planlægger efter det.

– Mange har svært ved at fordele pengene ud over hele måneden. Vi har det lækkert de første 14 dage, og så lever vi af pasta og ketchup den sidste halvdel af måneden.

– En god øvelse er at sætte sig ned, og se hvor mange penge man har til mad om måneden. Og så dividere med 30. For så bliver det meget mere håndgribeligt og nemt at gå til, siger Kenneth Hansen.

- Øvelsen er den samme som den altid har været i forhold til at bruge penge. Men når prisen er lav på ting, er man jo knap så opmærksom på sit forbrug, siger Kenneth Hansen. 
- Øvelsen er den samme som den altid har været i forhold til at bruge penge. Men når prisen er lav på ting, er man jo knap så opmærksom på sit forbrug, siger Kenneth Hansen.
 Foto: Thomas Laursen

Derudover handler det om at have en plan klar, når man handler, forklarer økonomen.

For det første skal man have disciplin og undgå at købe ting, der ikke står på indkøbslisten.

Kan man herudover skære ting som øl, vin, og slik væk, er der også mange penge at spare.

– Der er jo lavet masser af analyser på, at man hurtigt kan spare 15-20 procent på sin regning, hvis man skærer de ting væk.

– Derudover kan man kigge på de dyrere ting som kød, der er steget meget i pris. Hvis man kan minimere sit kødforbrug eller skære det helt væk nogle dage, kan der også være penge at spare.

– Det er et spørgsmål om at tænke alternativt i disse tider.

Altafgørende er det dog, at man ikke bruger flere penge, end man har. For gør man først det, kan man hurtigt ende i en ond spiral af røde tal.

Det er blandt andet sket for Natasja fra Faxe, der i sæsonpremieren på “Luksusfælden”, finder ud af, hun først er gældfri om 16 år.

– Hvis man har faste udgifter for 12.000 kroner og får udbetalt 20.000 kroner, så er der 8000 tilbage, og det er, hvad der er at gøre godt med.

– Så hjælper det ikke noget at bruge 10.000 kroner, for de penge er der jo ikke. Det er også det, vi viser vores medvirkende, siger Kenneth Hansen.

Sponsoreret indhold