Nyheder17. maj 2023

Syv elever bortvist efter "dødsliste" til sidste skoledag

Flere elever fra Rismølleskolen har kreeret en såkaldt "dødsliste" inden sidste skoledag. Syv elever er nu bortvist
Rismølleskolen i Randers er blevet ramt af en træls sag i forbindelse med dette års sidste skoledag.
Rismølleskolen i Randers er blevet ramt af en træls sag i forbindelse med dette års sidste skoledag.
 Foto: TV2 Østjylland

Det er de fleste steder en glædens dag. Den sidste skoledag for afgangseleverne i folkeskolen. Men på Rismølleskolen i Randers fik dagen en meget uheldig optakt.

En såkaldt 'dødsliste' med 17 navne over elever fra 3.-8. klasse var blevet lavet inden den sidste skoledag, som på folkeskolerne i Randers Kommune er i dag onsdag den 17. maj.

Det skriver TV2 Østjylland.

Hvorfor eleverne fremgår af listen, og hvad der præcist skulle ske med den, ved skolen ikke.

- Men det er langt over grænsen at lave sådan en liste. Der er en masse rygter omkring, hvorfor eleverne optræder på listen, men vi ved ikke, hvad der er fakta. Under alle omstændigheder tager vi stærkt afstand til listen, siger skoleleder på Rismølleskolen Jan Pedersen til TV2 Østjylland.

Ud over at det ifølge Jan Pedersen er stærkt problematisk med en liste over elever, der muligvis skal udsættes for noget på sidste skoledag, så er måden, de bliver navngivet på også langt over grænsen.

Flere elever er beskrevet med deres etnicitet eller ved et mindre flatterende øgenavn.

- Det hører ingen steder hjemme, lyder det bestemt fra skolelederen.

'Dødslisten' har fået konsekvenser for syv afgangselever, fortæller Jan Pedersen.

Rismølleskolen har nemlig fundet frem til syv elever, der enten har været med til at lave listen eller har distribueret den.

- De er alle syv blevet bortvist fra sidste skoledag, men kan dog stadig gå op til eksamen og komme med til dimission, siger Jan Pedersen.

Forældrene til de 17 elever, der fremgår af listen, er også blevet kontaktet og informeret om hele sagen og skolens ageren.

Ifølge skolelederen har forældrene været glade for at blive informeret, men der har af gode grunde også været utryghed.

- De tænker selvfølgelig på, hvad det her er for noget, men de er taknemmelige for, at vi reagerer, og de har tillid til, vi har styr på tingene, siger Jan Pedersen.

Skolelederen fortæller i den forbindelse, at den sidste skoledag i dag forløber planmæssigt, og der er ingen uro på trods af listen.

Sponsoreret indhold