Nyheder20. august 2023

Syv børn mister livet under brand i lejr i DR Congo

Hundredvis af familier fik husly i en lejr efter oversvømmelser i maj. Lørdag blev lejren raseret af en brand

Mindst syv børn omkom lørdag i en brand i det østlige DR Congo.

Branden brød ud i en lejr, som huser hundredvis af familier, der mistede deres hjem under oversvømmelser, som ramte Kivu-provinsen i maj.

Familierne i lejren kommer fra landsbyerne Bushushu og Nyamukabi.

Børnene, der døde i branden, var mellem et og fem år gamle.

Fire voksne blev bragt på hospitalet efter branden med livstruende kvæstelser. Deres tilstand er kritisk, oplyser Thomas Bakenga, der taler på vegne af myndighederne i Kalehe, hvor lejren ligger.

Kalehe er en by i den østlige del af DR Congo ved Kivu-søen. Søen ligger ved grænsen mellem DR Congo og Rwanda.

Under oversvømmelserne i maj druknede mindst 460 personer. Samlet vurderes det, at tæt på 9000 mennesker på den ene eller anden måde blev ramt af oversvømmelserne.

Mange huse i Kivu-provinsen blev dengang dækket af vand og mudder som følge af voldsomme regnmængder, der fik Kivu-søen til at gå over sine bredder.

Foruden Rwanda grænser DR Congo op til Uganda, Burundi og Tanzania mod øst, til Zambia og Angola mod syd, til Republikken Congo mod vest og endelig til Den Centralafrikanske Republik og Sydsudan mod nord.

Der bor 86,7 millioner mennesker i DR Congo, der med et areal på 2,3 millioner kvadratkilometer er verdens 11. største land og det næststørste land i Afrika.

Algeriet er arealmæssigt det største afrikanske land, mens både Nigeria, Etiopien og Egypten har flere indbyggere end DR Congo.

Landet hed Belgisk Congo frem til 1960, hvor det blev uafhængigt af den belgiske kolonimagt, og Zaïre fra 1971 til 1997.

Sponsoreret indhold