Nyheder9. september 2023

Syg efter take away: Jacob var på toilettet 15 gange om dagen

Flere kunder er sikre på, at de er blevet smittet med e.coli-bakterier efter et besøg på et take away-sted i Aarhus
Man sitting on wc and suffering from diarrhea.
Flere kunder mener at være blevet smittet med e.coli-bakterier efter besøg hos Memets delikatesse i Aarhus.
 Foto: Colourbox/Modelfoto

15-20 toiletbesøg om dagen og en følelse i kroppen af total udmattelse.

Jacob Foldager fra Aarhus tænker ikke tilbage på de seneste to uger som nogen af de fedeste i hans snart 26-årige liv.

Fredag den 25. august skulle han ned til Aarhus Festuge sammen med fire kammerater. På vejen ind til byen tog de forbi Memet's Delikatesses take away-restaurant på Silkeborgvej og købte hver sin wrap salat og kødfyld.

- Jeg mener, at min var med kylling, og to af de fire andre bestilte det samme som mig. Vi har alle tre døjet med maveproblemer i dagene efter, siger Jacob Foldager, der ikke er i tvivl om, at hans maveonde er resultatet af maden fra Memet's.

- Jeg har ikke noget endegyldigt bevis på det, men jeg er ret sikker på, at der er en sammenhæng, når vi er tre, som ender i samme situation efter at have spist samme sted. Da jeg så læste hos jer på TV2 Østjylland, hvordan flere hundrede studerende var blevet syge af mad leveret fra Memet's præcist samme dag, jamen, så går det ligesom op i en højere enhed, siger Jacob Foldager til selvsamme medie.

Hans smerter startede søndag eftermiddag den 27. august, om mandagen måtte han tage hjem fra sit job på et plejehjem, hvor han arbejder som fysioterapeut, og torsdag tog han forbi lægen til kontrol.

Her blev taget en afføringsprøve og en blodprøve, og mandag den 4. september ringede lægen med svar og et spørgsmål: Der var fundet to forskellige varianter af e.coli-bakterier, og lægen ville vide, om han mon havde været ude at rejse for nylig.

Han fik at vide, at den ene bakterie svarer til den sygdom, man kalder for rejsediarré, og som man som regel kun bliver smittet med i udviklingslande.

Han blev rådet til at drikke rigeligt med væske, da sådan en omgang diarré risikerer at føre til dehydrering, fordi kroppen mister meget væske ved toiletbesøgene.

- Jeg fik også at vide, at det i værste fald kan tage op til en måned, før symptomerne forsvinder. Jeg har det heldigvis bedre nu, og jeg kan gå på arbejde, men jeg er stadigvæk ikke på toppen, siger Jacob Foldager.

Ret sikker

Sophia de Linde har også været forbi Memet's Delikatesse i den pågældende periode.

Det var hun både den 21. og den 26. august.

- Jeg startede med at få det skidt dagen efter mit første besøg. Jeg slog det hen, fordi jeg havde gang i nogle eksamener, så min tanke var, at jeg havde ondt i maven af den grund, siger den 24-årige studerende fra VIA University College.

Den 26. var hun som nævnt forbi Memet's efter endnu en rulle med falafel, salat, bulgur og tzatziki.

- Herefter blev det endnu værre. Mavekramper, ondt i hovedet, diarré og kvalme. Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Jeg har det stadig skidt og jeg har været forbi lægen, som konstaterede, at jeg er smittet med e.coli-bakterier.

Spørgsmål: Hvor sikker er du på, at det skyldes maden fra Memet's Delikatesse?

Svar: Jeg føler mig ret sikker. Jeg spiste der de to gange med få dages mellemrum, og i de dage spiste jeg ellers kun hjemmelavet mad eller rugbrød, siger Sophia de Linde.

TV2 Østjylland har forsøgt at få en kommentar fra Memets Delikatesse ApS, men det er ikke lykkedes. Det fremgår af CVR-registret, at virksomheden nu er under tvangsopløsning.

Sponsoreret indhold