Nyheder13. juli 2023

Sydeuropa ramt af hedebølge: Rød alarm i flere populære feriebyer

Særligt Italien er hårdt ramt, hvor byer som Rom og Firenze kan få temperaturer på op til 48,8 grader
Hedebølge i Sydeuropa
En kvinde forsøger at skærme sig fra solen i Rom, hvor temperaturen allerede har været skyld i flere hedeslag hos turister.
 Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapne/Ritzau Scanpix

En hedebølge hænger lige nu over flere dele af Sydeuropa og Nordafrika.

I de kommende dage er der udsigt til over 40 graders varme i dele af Spanien, Frankring, Grækenland, Kroatien og Tyrkiet.

Og i Italien er man allerede hårdt ramt.

Det skriver BBC.

Cerberus, som det italienske meteorologiske institut har opkaldt hedebølgen, har fået sit navn efter det trehovedet monster Cerberus fra digteren Dantes klassiske værk "Den guddommelig Komedie", hvor det holder vagt ned til helvede. For netop Italien er lige nu ramt af, hvad der må føles som et monster.

Flere turister er faldet om af hedeslag i Rom, mens en 44-årig mand i Lodi nær Milano var ved at lave striber til et fodgængerfelt, da han fik et hedeslag og senere døde på hospitalet.

Hedeb'lge i Italien
En kvinde køler sig ned i havet i den italienske by Napoli under hedebølgen.
 Foto: REUTERS/Ciro De Luca/Ritzau Scanpix

Den utrolige varme og dødsfaldet i den lille by Lodi har fået selv en af de italienske politikere til at reagere på på Twitter.

"Vi står over for en ulidelig hedebølge," tweetede Nicola Fratoianni.

"Måske er det sådan, at i de varmeste timer tages alle de nyttige forholdsregler for at undgå tragedier som den, der skete i dag i Lodi, fortsætter hun.

Det italienske sundhedsministerium har ifølge BBC udsendt et rødt varsel, der betyder "risiko for død", i 27 byer som blandt andre Rom, Firenze og Bologna.

Også Spanien er hårdt ramt, hvor man forudser, at temperaturen kan ramme 44 grader i dele af landet.

Ifølge DMI kan turister og lokale i Rom på tirsdag opleve temperaturer op til 42 grader, mens den de øvrige dage i den kommende uge ligger på mellem 34 og 41 grader.

Sponsoreret indhold