Nyheder25. januar 2024 (opd. 25. januar 2024)

Svømmer i penge: Tryg med milliardoverskud

Trods et højt antal vejrskader og valutamodvind opnåede Tryg et resultat før skat på fem milliarder kroner
(ARKIV) Trygs hovedkontor i Ballerup, mandag den 9. oktober 2017. I årsregnskabet for 2017 leverer Tryg en bundlinje, der mindede meget om resultatet i 2016. Det skriver Ritzau, tirsdag den 23. januar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)
Årsregnskabet for 2023 viser et resultat på fem milliarder før skat hos Tryg.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der skal mere end et par kraftige storme til at vælte forsikringsselskabet Tryg.

Det fremgår af koncernens årsregnskab for 2023, der er offentliggjort torsdag og viser et resultat før skat på 5,0 milliarder kroner før skat.

Her fremgår det, at sidste år bød på et meget stort omfang af vejrskader sammenlignet med normalen, ikke mindst takket være et blæsende efterår, hvor blandt andet stormen 20. og 21. oktober forårsagede en del ødelæggelser.

- Året 2023 var historisk i forhold til de mange vejrrelaterede begivenheder, vi oplevede på alle vores primære geografiske markeder, lyder det fra koncernchef Johan Kirstein Brammer.

Regnskabet er også negativt påvirket af modvind fra Trygs svenske og norske aktiviteter, hvor svage valutakurser betyder, at resultatet i målt danske kroner falder.

Til gengæld har stigende præmier blandt andet været medvirkende til, at omsætningen steg med 4,8 procent i årets løb.

Og så er Tryg fortsat med at tilpasse sin svenske organisation, efter at selskabet for nogle år siden købte Trygg-Hansa og gennemførte en sammenlægning med Moderna, som man ejede i forvejen.

På samme måde er erhvervskundeområderne i Danmark og Norge blevet lagt sammen med synergigevinster til følge.

Tryg er delvist ejet af Tryghedsgruppen, som alle forsikringstagere er medejere af.

Hvert år udbetales der en bonus til medlemmerne, og den udgør i år 950 millioner kroner. Det svarer til en rabat på 6 procent af kundernes præmiebetalinger.

Sponsoreret indhold