Nyheder10. marts 2023 (opd. 30. august 2023)

Svensk politi går efter Rasmus Paludan: - Vi vil tale med ham

Politikeren nægter sig skyldig i mistanken om, at han har "ført hetz mod en folkegruppe samt for overgreb og fornærmelig tiltale mod tjenestemand"
Rasmus Paludan er i Danmark blandt andet blevet politianmeldt af Red Barnet for hans grove sexsnak på taleplatformen Discord.
Rasmus Paludan er i Danmark blandt andet blevet politianmeldt af Red Barnet for hans grove sexsnak på taleplatformen Discord.
 Foto: Ritzau Scanpix

Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen.

Politiet i Sverige kulegraver lige nu, at den danske politiker Rasmus Paludan har "ført hetz mod en folkegruppe samt for overgreb og fornærmelig tiltale mod tjenestemand".

Det skriver avisen Expressen.

Forholdene skulle være sket i forbindelse med en koranafbrænding i Skånegården i Malmø 16. april 2022.

- Generelt kan jeg sige, at der har været meget snak om, at politiet i Malmø ville efterforske mig for hetz mod folkegruppe. Jeg mener ikke, jeg har begået hetz mod en folkegruppe - hverken på Skånegården eller nogen andre steder, siger Rasmus Paludan til Expressen.

Demonstrationen førte til voldsomme uroligheder i området med bilbrande, stenkast og tilskadekomne betjente og civile.

Siden april 2022 har Rasmus Paludan flere gange afbrændt koraner - også i Danmark.

Men afbrændingen af en koran foran Tyrkiets ambassade i Stockholm var medvirkende til, at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, meddelte, at han stemmer nej til svensk medlemskab af Nato.

23. februar besluttede politiet i Sverige at forbyde koranafbrændinger.

Det fremgik af et internt dokument, der er sendt til medarbejdere i politiet, som det svenske medie Dagens Nyheter har læst.

Politiet begrunder forbuddet med den sikkerhedsrisiko, som er forbundet med koranafbrændinger.

Sponsoreret indhold