Nyheder4. august 2009

Svend Auken er død

Socialdemokraternes store profil er gået bort efter længere tids kræftsygdom
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-dk09/august/svend-auken-dod1-jpg.jpg
 Foto: All Over

Folketingsmedlem og tidligere miljøminister Svend Auken er død.

Han døde klokken 5 tirsdag morgen på Bispebjerg Hospital som følge af længere tids kræftsygdom, lyder det på Socialdemokraternes hjemmeside.

Han blev 66 år.

Han fik konstateret prostatakræft i 2004, men sygdommen blev i første omgang slået ned. Den blussede dog op igen i 2007, og den seneste tid har han været meget syg.

- Svend var en af de største og mest betydningsfulde politikere i sin tid. Han vil efterlade et stort tomrum, og vi er mange, der vil savne ham både som menneske og politiker, lyder det i meddelelsen fra partiet.

Auken blev i begyndelsen af juli indlagt på Rigshospitalet, efter han var faldet i sit sommerhus. Han havde slået hovedet og fik fjernet en blodansamling i hjernen.

Operationen gik godt, og han var tilsyneladende i bedring.

Svend Auken var gift med filmstruktøren Anne Viwel. Han var far til 4 børn, som han fik sammen med sin første kone journalisten Bettina Heltberg.

Svend Auken har været medlem af Folketinget siden 1971. Han har været næstformand for Folketinget siden 2001, og de seneste 15 år har han været det længst siddende folketingsmedlem.

Se Svend Aukens liv i billeder.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/2e13b3b9900e4e72b4e2042b7ac875ee.jpg

Sponsoreret indhold