Susse Wold: Udsat for vold

Susse Wold taler i dag åbent om den gang hun blev slået af sin stedfar

Susse Wold taler i dag åbent om den gang hun blev slået af sin stedfar

Foto: All Over

69-årige Susse Wold, som er datter af film og teater-legenden Marguerite Viby, afslører i sin biografi "Fremkaldt", at hun fik et par på hovedet af sin stedfar Preben Mahrt.

Da Susse Wolds mor blev skilt fra Susses far Knud Wold, giftede Marguerite sig med kollegaen Preben Mahrt, som bl.a. er kendt fra TV-serien "Matador", hvor han spillede manufakturforhandler Albert Arnesen.

- Min mor har ikke været heldig med sine mænd. Det har jeg været. Men ikke mor, siger Susse Wold i B.T.

Forholdet til Preben Mahrt var et af de mindre heldige. Han var alkoholiker og sprutten gjorde ham voldelig. Det mærkede skuespilleren på sin egen krop, da hun som 21-årig kom hjem til sin mors hus for at overnatte på sofaen.

Det passede ikke den fordrukne Preben Mahrt, som truede med at give hende "et par på skrinet", hvis hun ikke forsvandt. Det blev dog ikke kun ved truslen.

- Jeg huskede, at jeg engang havde hørt, at hvis man ser en forbryder lige ind i øjnene uden frygt, så kan man, med sin styrke, forhindre en forbrydelse. Det prøvede jeg. Jeg så ham fast og frygtløst i øjnene og sagde: "Slå bare!" Det gjorde han så, husker skuespilleren.

- I det øjeblik besluttede jeg mig for, at jeg aldrig ville se ham mere, skriver Susse Wold i sine erindringer ifølge avisen.

De medvirkede dog begge 20 år senere i TV-serien "Matador", de spillede dog aldrig overfor hinanden eller medvirkede i samme afsnit. Preben Mahrts figur, Albert Arnesen, døde nemlig i seriens begyndelse, mens Susse Wolds løsslupne Gitte Graa først dukkede op i senere afsnit.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close